Engelli Öğrenciler Kur'an-ı Kerim Öğrenme Sevinci Yaşadı - Son Dakika
Genel

Engelli Öğrenciler Kur'an-ı Kerim Öğrenme Sevinci Yaşadı

Nevşehir'de engelli öğrenciler Kur'an-ı Kerim öğrenme sevinci yaşadı Engelli öğrenciler Kuran öğrenmenin sevincini yaşadıNEVŞEHİR - Nevşehir İl Müftülüğü tarafından açılan yaz Kuran kurslarına katılan 18 özel öğrenci Kuran-ı Kerim okumanın sevincini yaşadı.

18.08.2018 10:25

Nevşehir'de engelli öğrenciler Kur'an-ı Kerim öğrenme sevinci yaşadı

Engelli öğrenciler Kuran öğrenmenin sevincini yaşadı

NEVŞEHİR - Nevşehir İl Müftülüğü tarafından açılan yaz Kuran kurslarına katılan 18 özel öğrenci Kuran-ı Kerim okumanın sevincini yaşadı.

İl Müftlüğü tarafından yaz tatilinde açılan yaz Kuran kurslarına Nevşehir'de öğrenciler büyük ilgi gösterdi. Nevşehir Gaznevi Cami'nde açılan yaz Kuran kurslarına katılan 18 özel öğrenci de Kuran öğrenmenin sevincini yaşarken kız öğrencilerin mutlulukları gözlerinden okundu.

Gaznevi Camiinde 18 özel kız öğrencinin katıldığı kursu ziyaret eden İl Müftüsü Yakup Öztürk Kuran kursu hocalarından bilgiler alırken öğrenciler ile de bir süre sohbet etti. Kuran kursuna katılarak bugüne kadar ki öğrendikleri ilahi ve sureleri İl Müftüsü Yakup Öztürk'e okuyan öğrencilere daha sonra kurs katılım belgesi çeşitli hediyeler verildi.

Gaznevi Cami'nde Kuran kursuna katılarak Kuran okumayı öğrendikleri için çok mutlu olduklarını ifade eden öğrenciler kendilerini bu imkanı sağlayan İl Müftüsü Yakup Öztürk'e ve cami görevlilerine teşekkür etti.

İl Müftüsü Yakup Öztürk ise açıklamasında Kuran öğrenmek, dinimizi öğrenmek için hiçbir engel yoktur dedi. Öztürk, "Diyanet İşleri Başkanlığımızın başlattığı büyük bir yaz Kuran kursu seferberliği kapsamında bütün illerimizde camilerimizde, Kuran kurslarımızda bu faaliyetimiz devam etmiştir. Her ilde olduğu gibi Nevşehir'de de güzel çalışmalar oldu. Bugün bunlardan bir tanesine şahit olduk. Özel öğrencilerimiz Kuran kursumuza geldiler. Özel öğrencilerimiz burada Kuran kursu aldılar ve gördüğünüz gibi surelerini okudular, namazlarını öğrenmişler. ve bu öğrencilerimiz vatanımıza, milletimize de sevgiyle bakıyorlar. Bu kursumuza 18 öğrenci katıldı. Buradan şunu gördük ki Kuran öğrenmeye, dinimizi öğrenmeye hiçbir engel yoktur. Yeter ki gözlerimiz perdelenmesin, basiretimiz perdelenmesin, gönüllere engel koyulmasın. Biz Nevşehir İl Müftlüğü olarak öğrencilerimize gönüllerimizi açtık, kucağımızı açtık. Değerli hocalarımız gayret gösterdiler. Gördüm ki öğrencilerimizde de hocalarına karşı, Kuran'a karşı müthiş bir sevgi var. Bu sevgiyi öğrencilerimize kazandırdıkları için hocalarımıza teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Engelli Öğrenciler Kur\'an-ı Kerim Öğrenme Sevinci Yaşadı
Kaynak: İHA

Son Dakika Genel Engelli Öğrenciler Kur'an-ı Kerim Öğrenme Sevinci Yaşadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement