1 Eylül Dünya Barış Günü Etkinliği - Son Dakika
Güncel

1 Eylül Dünya Barış Günü Etkinliği

1 Eylül Dünya Barış Günü Etkinliği

1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla Uğur Mumcu Meydanı'nda bir miting düzenlendi.

01.09.2012 21:16

1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla Uğur Mumcu Meydanı'nda bir miting düzenlendi. Mitingde konuşan BDP Grup Başkan Vekili İdris Baluken, "Eğer hükümet bu soykırımcı anlayışından vazgeçerse, Kürt halkı barışmaya, kardeş Türk halkıyla kardeş Ortadoğu halkıyla, eşit, adaletli bir hukuk içerisinde yaşamaya zaten hazırdır" dedi.

Mimar Sinan Açık Hava tiyatrosu önünde toplanan ve aralarında BDP Grup Başkan Vekili İdris Baluken, Adana Milletvekili Murat Bozlak ile Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici'nin de bulunduğu kalabalık, sloganlar eşliğinde Uğur Mumcu Meydanı'na kadar yürüdü.

Yürüyüşte, Beşşar Esed'a destek veren ve Suriye ile Türk bayrakları taşıyan 2 Suriyelinin de bulunduğu görüldü.

Uğur Mumcu Meydanı'ndaki mitingde konuşan Baluken, Türküyle, Arabıyla, Çerkeziyle, Alevisiyle, Sünnisiyle bütün Türkiye'nin renginin barış istediğini belirterek, "Her şerden önce Çukurova'nın rengi, Türkiye'nin rengidir. Barış için haykırıyor, hepinizi kutluyorum. Özellikle uzun süredir devam eden bir savaşın tam ortasında her gün yüreğimiz dağlanıyor. 30 yıldır devam eden bir savaşın sürecinin en can yakıcı aşamasından geçiyoruz. Bu egemen iktidara, savaş baronlarına karşı barış sesini haykıran insanlar, alanlara akmış durumda. Bugün biz Çukurova'da ülkemizin, Ortadoğu'nun ve dünyanın her tarafında barış için ses veren, barış için haykıran tüm insanları selamlıyoruz" dedi.

Hükümete çağrıda bulunan Baluken, "Eğer hükümet bu soykırımcı anlayışından vazgeçerse, Kürt halkı barışmaya, kardeş Türk halkıyla kardeş Ortadoğu halkıyla, eşit, adaletli bir hukuk içerisinde yaşamaya zaten hazırdır. Ama eğer senin soykırımcı operasyonların devam ederse, bütün barış çağrılarımıza katliamla gelirsen de bütün Kürdistan ve Türkiye halkı olarak en görkemli demokratik direnişi senin karşında gösteririz. Bunu böyle bilesin" diye konuştu. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 1 Eylül Dünya Barış Günü Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement