10 Aydır Kayıp Oğulları İçin Ağlıyorlar - Son Dakika
Güncel

10 Aydır Kayıp Oğulları İçin Ağlıyorlar

10 Aydır Kayıp Oğulları İçin Ağlıyorlar

Eskişehir'de yaklaşık 10 ay önce kaybolan zihinsel engelli Güven Ağılönü'nün gözü yaşlı çaresiz anne babası, yardım istedi.

04.02.2014 08:37  Güncelleme: 08:33

71 Evler Mahallesi’nde bulunan Elbruz Bilge Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi’nde 12’inci sınıf öğrencisi olan 19 yaşındaki Güven Ağılönü, 21 Nisan 2013 tarihinde hava almak için çıktığı evine bir daha geri dönmemişti. Yaklaşık 10 aydır haber alınamayan Ağılönü’nün anne babasının gözyaşı dinmiyor. Oğullarının kaçırılma ihtimali üzerinde duran anne ve baba, polis ekiplerinin yeterli çalışma yapmadığını iddia etti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a seslenen acılı anne baba, evlatlarının bulunması için yardım etmesini istiyor. Çocuklarının kendi başına bir yere gidemeyecek olmasına dikkat çeken aile, birileri tarafından kaçırılmış olma ihtimali üzerinde duruyor.

Acılı baba Erol Ağılönü, 10 aydır oğullarına yönelik iyi bir haber almadıklarını belirterek, Manisa'da bulunan bir iş yeri güvenlik kamerasında çocuklarının dilenirken görüntülendiği, ancak daha sonra bu görüntülerin bulunamadığını ifade etti. Polis ekiplerinin daha geniş kapsamlı çalışma yapmasını isteyen baba Ağılönü, sözlerine şöyle devam etti:

“Benim zihinsel engelli 19 yaşında bir oğlum var. Bütün Eskişehir’in polislerine sesleniyorum. Benim oğlumu bulun, ben oğlumu istiyorum. Benim oğlum akşam saat 21.00’dan sonra hiçbir yere gitmezdi. Benim 19 yaşımdaki oğlumdan ne istediler. Eğer bir zengin çocuğu kayıp olsaydı, polis ekipler 3 günde bulurdu. Sesimin duyulmasını istiyorum. Benim zihinsel engelli oğlumu kim, neden kaçırdı? Ne olursun Allah’ım ben oğlumu istiyorum. Başbakanıma ve polislere sesleniyorum. Oğlumu kaçıranları bulun ve cezalarını verin. Ben 22 yıldır alnımın teriyle kazandığım para ile çocuklarımı büyüttüm. Şimdi elimden çocuğumu aldılar. Zihinsel engelli bir çocuğu kaçırmanın cezasının 42 yıl olduğunu söylüyorlar. Ama suçlular yakalanmıyor. Adalet istiyorum”

“OĞLUM İÇİN 10 AYDIR DUA EDİP, AĞLIYORUM”

Gözü yaşlı anne Saniye Ağılönü ise, 10 aydır oğlu için dua ettiğini söyledi.

Gece gündüz oğlu aklına geldikçe ağladığını, bundan dolayı evde bulunan 2 çocuğunun da psikolojisinin bozulduğunu dile getiren anne Ağılönü, “Oğlumun kaybolmasının üzerinden yaklaşık 10 ay geçti. Hep arandığı söyleniyor. Yetkililerden oğlumun aranmasını hızlandırmalarını istiyorum. Neredeyse oğlum bulup çıkarsınlar. Allah’ıma dua ediyorum her akşam, çocuğuma kavuşayım diye. Oğlumu kim nerede gördüyse, yalvarırım polisi arayıp ihbarda bulunsunlar. Bize bu acıyı çektirenleri Allah’a havale ediyorum. Dokuz aydır gece gündüz ağlıyorum. En son Manisa’da bir mağaza kamerasından görüldüğü ileri sürüldü. Ancak daha sonra ses çıkmadı. O kameralarda dilenirken, görülmüş. Böyle çaresiz kalmak çok zor. Allah bu acıyı düşmanımın başına vermesin” diye konuştu.

AYDIN SARIOĞLU-KADİR ÇETİN

ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 10 Aydır Kayıp Oğulları İçin Ağlıyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement