13. Afyonkarahisar Caz Festivali Başladı - Son Dakika
Güncel

13. Afyonkarahisar Caz Festivali Başladı

13. Afyonkarahisar Caz Festivali Başladı

3-9 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilen 13.Afyonkarahisar Caz Festivali, Türk Armoni Yıldızları Orkestrası'nın (TÜRKAY) verdiği konserle başladı.

03.06.2013 23:30

3-9 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilen 13. Afyonkarahisar Caz Festivali, Türk Armoni Yıldızları Orkestrası'nın (TÜRKAY) verdiği konserle başladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın özel desteğiyle gerçekleştirilen 13. Afyonkarahisar Caz Festivali, bu akşam Millet Hamamı bahçesinde TÜRKAY Caz Orkestrası'nın verdiği konser ile başladı. Konsere Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Afyonkarahisar Vali Yardımcıları Akgün Corav,

Ali Muhiddin Varol, sivil toplum örgütleri temsilcileri ve çok sayıda müziksever katıldı. Yüzbaşı Tarık Tal yönetiminde dünyaca ünlü çok sayıdaki bestecinin eserlerini seslendiren TÜRKAY katılımcılardan büyük alkış alırken, grup üyelerinin performansları ise göz doldurdu.

9 Haziran'a kadar sürecek olan festivale dünyaca ünlü çok sayıda yerli ve yabancı caz sanatçısının katılacağı bildirilirken, festival botunca ayrıca okullarda çeşitli söyleşiler ve atölye çalışmalarının yapılacağı aktarıldı. Festivalde 5 Haziran Çarşamba akşamı caz müziğinde dünyada kendini kanıtlamış olan ve "müzik büyücüsü" olarak adlandırılan Filip Gondalan Band'ın sahne alması bekleniyor.

Festival Sanat Yönetmeni Hüseyin Başkadem, yetersiz maddi koşullara rağmen etkinliğin coşkusunu yitirmeden her yıl Afyonkarahisar'ı Batı ülkelerinde benzerlerine sıklıkla rastlanan bir festival şehrine dönüştürmeyi başardığını söyledi. Kadem, ayrıca bu yılki festivalin Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın özel destekleri ile gerçekleştirilmesinin de festivalin devamlılığı noktasında önemli bir gelişme olduğunu kaydetti. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 13. Afyonkarahisar Caz Festivali Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement