20 yaşında evlenen Sebahat Bağlı, Polikistik Over (kronik bir yumurtlama bozukluğu) hastasıydı ve hastalığına bağlı olarak da adet düzensizliği sorunu yaşıyordu. İki yıllık evliyken doktora gittiğinde doğum kontrol hapı verildi ve adet dönemleri düzene sokuldu. Ancak bu kez de hamile kalamıyordu.
"SEN ÇOCUĞUN ANCAK HAYALİNİ KURARSIN"
Bağlı çifti, dört yıllık evliyken normal yollardan çocuk sahibi olamadıkları için Paris'te tedavilere başladı. Üç kez aşılama tedavisi yapıldı ancak başarılı sonuç elde edilemedi. Sebahat Bağlı da ileri derecede Polikistik Over Sendromu, Serhat Bağlı da ise sperm kalitesinde düşüklük vardı. 26 yaşındayken gittiği doktor; "Sen bu yaşta menopoza girmek üzeresin, çocuğun ancak hayalini kurarsın" dedi. Bunun üzerine Bağlı çifti şanslarını Türkiye'de denemek istedi. İki kez kendi ülkelerinde tüp bebek tedavisi gördüler ancak ikisinde de sonuç olumsuzdu. Sebahat ve Serhat Bağlı, üzülerek Paris'e döndü.
40 GÜNLÜK BEBEKLERİ HAYATINI KAYBETTİ
Ancak bir süre sonra tüp bebek tedavisinde kullanılan ilaçların da etkisiyle Sebahat Bağlı normal yollardan hamile kaldı. Adeti yeni gecikmişti. Tekrar doğum kontrol hapına başlayacaktı. Hamileliğini tesadüfen öğrendi. Eşi, Türkiye'deydi. Kendisine haber verdi. Birkaç doktor birden 'Hamilesin' deyince ancak ikna oldular. Ancak doktorlar normalde görünmesi gereken bir ayrıntıyı atlamışlardı. Bebeğin kalbine giden iki ana damarın yeri farklıydı. Bağlı ailesi bu anomaliyi doğumdan tam üç gün sonra öğrendi, bebeklerini de 40 günlükken kaybetti. Bir an "Gerçekten bebek sahibi olmak bizim için hayal mi?" diye düşünen Bağlı çifti yine de pes etmedi. Bağlı çifti bebeklerini kaybetmenin üzüntüsünü kalplerine gömerek evlat sahibi olabilmek için 1.5 yıl sonra Türkiye'nin yolunu tuttu.
23 NİSAN'DA ÜÇÜZ HAMİLELİK HABERİ GELDİ
Bu kez şans yüzlerine ilk seferde güldü. Üstelik de üçüz bebekleri olacaktı. Yerleştirilen iki embriyodan bir tanesinde tek yumurta ikizleri vardı. 23 Nisan'da tam da çocuk bayramında doktorları tüp bebek uzmanı Op. Dr. Seval Taşdemir'den hamilelik haberini aldı Sebahat Bağlı. Bağlı;"İkiz bebek beklerken üçüz haberini alınca çok mutlu olduk. Hiç endişelenmedik. Ancak bu sefer daha dikkatli olmalıydık. Eve en yakın hastanede düzenli olarak kontrollerimi yaptırdım. 35. haftada üçüzlerim Zeynep, Elif ve Mehmet Emin'i kucağıma aldığımda dünyalar benim oldu. Neden daha önce doktorumuza gelip tedavi olmadığımızı düşündüm. Bu güzelliklere kavuşup 13 yıl sonra tam anlamıyla kocaman bir aile olduk. Allah isteyen herkese nasip etsin" diyerek mutluluk gözyaşları arasında duygularını anlattı.
Ferti-Jin Kadın Sağlığı ve Tüp Bebek Merkezi Klinik Direktörü, Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Seval Taşdemir: "İleri düzey Polikistik Over Sendromu (kronik bir yumurtlama bozukluğu) olan hasta grupları, adet göremez. Polikistik Over 'çok sayıda kist içeren yumurtalık' anlamına gelir. Polikistik Over, üreme çağında olan bir kadında düzenli olarak gerçekleşmesi gereken yumurtlama işlevinin aksaması, tüylenmede artış, adet gecikmeleri, kilo alma, sivilcelenme, gebe kalamama veya zor gebe kalma gibi belirtilerle seyreden bir durumdur. Bu hastaların gerek tüp bebek, gerekse yumurtlama takibinde ilaç dozu çok zor ayarlanır. Düşük doz ilaç verirseniz, yumurta gelişmez. Yüksek doz ilaç verirseniz, yumurta fazla gelişir. Bu fazla yumurta gelişmesinin avantajı; gerekli embriyolar yerleştirildikten sonra tedavi sırasında oluşan fazla embriyolar yumurta dondurma programına alınır. Sebahat Bağlı'ya da genetik yöntemler uygulandı. Rahime iki embriyo yerleştirildi. Biri tek yumurta ikizi kızları, diğeri de bir erkek bebek olarak dünyaya geldi. Şuanda 21 aylık olan çocukları ile yıllar sonra kocaman, geniş bir aile olmanın tadını doyasıya çıkarıyorlar. Biz de onları gördükçe mutlu oluyoruz. Pes etmediklerinden hayatları 3 çocuk ile taçlandı"
Son Dakika › Güncel › 13 Yıl Sonra Üçüzleri Oldu - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?