14. Beijing Uluslararası Film Festivali Başladı - Son Dakika
Güncel

14. Beijing Uluslararası Film Festivali Başladı

14. Beijing Uluslararası Film Festivali Başladı

14. Beijing Uluslararası Film Festivali, film sektörünün gelişimini ele almak ve sektördeki kültürel etkileşimi teşvik etmek amacıyla yurtiçi ve yurtdışından film yapımcılarını ağırlıyor. Festivalde 118 ülkeden 1.509 film başvurdu ve 15 film Tiantan Ödülü için seçildi. Brezilya, festivalin onur konuğu olarak dört filmle temsil ediliyor. Festival süresince 250'den fazla yerli ve yabancı film gösterilecek.

19.04.2024 18:09

BEİJİNG, 19 Nisan (Xinhua) -- 14. Beijing Uluslararası Film Festivali (BJIFF), Perşembe günü Çin'in başkenti Beijing'de başladı. Festival, film sektörünün gelişimini ele almak ve sektördeki kültürel etkileşimi teşvik etmek amacıyla yurtiçi ve yurtdışından film yapımcılarını da ağırlıyor.

14. Tiantan Ödülü jüri üyeleri, bu yılki BJIFF'in jüri başkanlığını üstlenen Sırp yönetmen Emir Kusturica ile birlikte açılış töreninde yer aldı.

Bu yıl yarışmaya 118 ülke ve bölgeden toplam 1.509 film başvurdu ve bu başvurular arasından 15 film, Tiantan Ödülü için yarışmak üzere seçildi.

Brezilya, 2024'ün Çin ve Brezilya arasında diplomatik ilişkilerin kurulmasının 50. yıldönümü olması nedeniyle bu yılın onur konuğu olarak festivale davet edildi. Festival için kültürel ve bölgesel çeşitliliği yansıtan dört Brezilya filmi seçildi.

9 gün sürecek etkinlik boyunca Beijing'in yanı sıra komşu Tianjin Belediyesi ve Hebei eyaletindeki 27 sinemada 250'den fazla yerli ve yabancı film gösterilecek.

2011 yılında başlatılan festival, küresel film sektörü oyuncuları arasındaki etkileşimi artırmayı amaçlıyor. Festival, Çin'in gelişen film pazarı sayesinde uluslararası alanda giderek artan bir ilgi görüyor.

Kaynak: Xinhua

Son Dakika Güncel 14. Beijing Uluslararası Film Festivali Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement