15 Temmuz Darbe Girişimi Film Oluyor - Son Dakika
Güncel

15 Temmuz Darbe Girişimi Film Oluyor

Istanbul Çekmeköy Belediyesi sosyal sorumluluk projesi kapsamında düzenlenen '2. Uluslararası Kısa Film Yarışması'nda 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili 'İhanet ve direniş' konusu işlenecek.

16.03.2017 16:09

Istanbul Çekmeköy Belediyesi sosyal sorumluluk projesi kapsamında düzenlenen '2. Uluslararası Kısa Film Yarışması'nda 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili 'İhanet ve direniş' konusu işlenecek. Yarışmaya 'İhanet ve Direniş' temasına işaret eden, toplam süresi 15 dakikayı aşmayan dijital formatta kurmaca, animasyon, belgesel ve deneysel filmler katılabilecek. jüri tarafından değerlendirilerek dereceye girmeye hak kazanan filmlere ödülleri 13 Temmuz'da düzenlenecek törende verilecek.

Çekmeköy Belediyesi tarafından düzenlenen '2. Uluslararası Kısa Film Yarışması'nının konusunu 'İhanet ve direniş' olarak belirlendi. Çekmeköy 2. Uluslararası Kısa Film Yarışması'na son başvuru tarihi 2 Haziran 2017 olarak belirlendi. Yarışmanın ödül töreni ise 13 Temmuz 2017 Tarihinde Haliç Kongre Merkezi'nde yapılacak.

Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz "Bu yılki projemizin temasını, ülkemizde bir dönüm noktası olan 15 Temmuz İhanet ve Direniş olarak belirledik. Ödülleri, ihanete karşı halkın gösterdiği büyük direnişin yıldönümünden 2 gün önce Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım'ın da da teşrif edeceği bir programla vereceğiz" dedi.

Poyraz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yarışma ile ilgili kendilerini tebrik ettiğini belirterek "Sayın Cumhurbaşkanımız 15 Temmuz kanlı darbe girişimini uluslararası bir film yarışması ile ölümsüzleştirilen bu projede emeği geçen belediyemizi tebrik ederek teşekkürlerini iletti" şeklinde konuştu.

BAŞVURU NASIL YAPILACAK

Yarışmaya 'İhanet ve Direniş' temasına işaret eden, toplam süresi 15 dakikayı aşmayan dijital formatta kurmaca, animasyon, belgesel ve deneysel filmler katılabilecek. Başvurular 2 Haziran tarihine kadar www.ihanetvedirenis.com adresi üzerinden online olarak alınacak. Eser sahipleri sitedeki başvuru formunu doldurup, şartnameyi onayladıktan sonra filmleri yükleyerek başvuru sürecini tamamlamış olacaklar. Ön seçici kurul tarafından belirlenen 50 film yarışma jürisine sunulacak. Senaryo, yönetmenlik, kurgu, kamera-ışık ve film adı olarak beş konu başlığında yapılacak değerlendirmelerin ardından dereceye giren filmler belirlenecek.

JÜRİDE ÜNLÜ İSİMLER YER ALIYOR

2. Uluslararası Kısa Film Yarışması'nın jürisinde; Yönetmenler Mustafa Şevki Doğan ve Mesut Uçakan, Sosyolog Erol Erdoğan, ünlü oyuncular Turgay Tanülkü ve Hakan Boyav, gazeteciler Metin Yüksel ve Meryem İlayda Atlas yer aldı. Jüride yer alan ünlü oyuncu Turgay Tanülkü "Darbeler ve sıkıntılar yaşandı. 15 Temmuz bunlara bir örnek. Geçmişte yaşadığımız acıları evlatlarımıza aktaramadık, anlatamadık. Şimdi bu projeyle kalıcı bir belge oluşacak" dedi.

Hakan Boyav ise "15 Temmuz acı ama önemli bir tarih. Bu tarihte ihanet ve direniş gördük. Bunun gelecek kuşaklara aktarılması için sinema sanatına önemli görev düşüyor. İşte bu onun belgesi olacak. Sinemadaki yeni yetenekleri de görme fırsatı bulacağız" ifadesini kullandı.

ÖDÜLLER

Danışma kurulu ve ön eleme ekibini geçip, jüri tarafından değerlendirilerek dereceye girmeye hak kazanan filmlere ödülleri 13 Temmuz'da düzenlenecek törende verilecek. Yarışma sonunda birinci seçilen filme 30 Bin TL, ikinciye 20 Bin TL, üçüncüye 15 Bin TL verilecek. Şehit Ömer Halisdemir Özel Ödülü'ne 12 bin TL, jüri özel ödülüne 10 bin TL ve 5 film için 5'er bin TL mansiyon ödüllerinin de verileceği yarışmada toplamda 112 bin TL ödül sahiplerini bulacak.

15 Temmuz Darbe Girişimi Film Oluyor
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 15 Temmuz Darbe Girişimi Film Oluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement