17'NCİ GAYRİMENKUL ZİRVESİ BAŞLADI - Son Dakika
Güncel

17'NCİ GAYRİMENKUL ZİRVESİ BAŞLADI

? Gayrimenkul platformu GYODER'in düzenlediği 17'nci Gayrimenkul Zirvesi başladı.

25.10.2022 12:02  Güncelleme: 12:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

? Gayrimenkul platformu GYODER'in düzenlediği 17'nci Gayrimenkul Zirvesi başladı. 'Rota yeniden oluşturuluyor' mottosuyla yapılan zirvede teknoloji, tasarım, tabiat ve toplum olarak belirlenen 4T vizyonu masaya yatırılacak. Zirvede binin üzerinde yerli ve yabancı katılımcı yer aldı.

Sektörden pek çok aktörün ve kurumun destekçisi olduğu, her yıl farklı bir temada düzenlenen 17. GYODER Gayrimenkul Zirvesi, bu yıl 'Rota Yeniden Oluşturuluyor' mottosuyla Zorlu PSM'de başladı. Pek çok konu başlığının ele alındığı zirvede GYODER'in sektör paydaşlarıyla birlikte gerçekleştireceği 2 yeni projenin detayları da açıklanacak. Gayrimenkul Zirvesi, Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı İbrahim Ömer Gönül'ün, GYODER GYO Ödüllerini takdim etmesi ve kapanış konuşmasının ardından, gala kokteylinde Mehmet Kalyoncu'nun eşlik edeceği Yeşim Pekiner Quintet ve ardından Mazhar Alanson canlı performansı ile kapanış yapacak.

Açılış konuşmasını '4T'nin Gücü ile Yeni Rota Oluşturuluyor' temasıyla yapan Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği (GYODER) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kalyoncu, 'Gayrimenkul sektörünün çatı kuruluşu olarak en büyük hedefimiz; sahip olduğumuz uzmanlık, tecrübe ve birikimle sektörü geleceğe taşımaktır. Geçmişten çıkardığımız derslerle, bir yandan zamanın problemlerini çözerken bir yandan da geleceğin rekabetine bugünden hazırlanıyoruz. Sahip olduğumuz bu bilgi ve birikim dünyada da ilgi ve takdir görüyor. Ana vizyonumuzu oluşturan 4T prensibimiz kapsamında; teknoloji, tasarım, tabiat ve toplum ile uyumlu kültürümüzün zenginliklerinden beslenen, çağdaş şehircilik unsurlarının oluşmasına katkıda bulunmayı hedefliyoruz. 4 yıl aradan sonra 'Rota yeniden oluşturuluyor' mottosuyla yola çıktığımız bu zirve için oldukça kapsamlı ve sektörün geleceğine ışık tutacak bir içerik hazırlamaya çalıştık. Bugün Hong Kong'dan, New York'a kadar çok geniş bir coğrafyadan beslenen küresel bir vizyon ortaya çıkacak? dedi.

'YENİ ROTA GELECEK İÇİN KILAVUZ NİTELİĞİ TAŞIYACAK'

Daha yaşanabilir ve sürdürülebilir bir gayrimenkul sektörü vurgusu yapan Kalyoncu, zirveye oldukça emek verdiklerini ifade etti. Kalyoncu, 'Zirve oluşturacağımız yeni rota gelecek için kılavuz niteliği taşıyacak. GYODER olarak rotayı yeniden oluştururken toplumsal sorumluluklarımızın da farkındayız. Toplumsal refah seviyemizi artıracak ekonomik büyüme için de sektörümüzün kilit bir rol oynadığını biliyoruz. Çünkü her ekonomi bir çatı altında faaliyetlerini gösterir. Tamamen dijital dünyada faaliyet gösteren e-ticaret sitelerinin bile ihtiyaç duyduğu, lojistik merkez gibi mekanları sektörümüz üretiyor' diye konuştu.

'ŞEHİRLERİN SADECE AKILLI OLMASI YETMİYOR'

Akıllı şehir vurgusu yapan Kalyoncu, 'Şehirlerin sadece akıllı olması yetmiyor. Dünyamızın hem akıllı hem de vicdanlı şehirlere ihtiyacı var. Kentleşme hiç olmadığı kadar hızlı, 2011 yılında kentleşme oranı yüzde 50'liydi, 2070 yılında bunun yüzde 70 olması bekleniyor. Bu kentsel alanların artacağını gösteriyor. Dünya Bankası raporuna göre 2050 yılına kadar 1 milyar yeni konut yapılacak. Konutları bizler yapacağız ama bunu nasıl yaptığımız çok önemli. Dolayısıyla sorumluluğumuz çok büyük' ifadelerini kullandı.

Zirvede açıklanan iki projeden ilki; YTÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz ve GYODER PropTech komitesi Başkanı Dr. Mehmet Sakin'in anlatımıyla GYODER ve Yıldız Teknik Üniversitesi iş birliği ile hayata geçirilecek GYODER Start Up House & PropTech Hub projesi oldu. Ayrıca, bugüne kadar Hürriyet Gazetesi tarafından düzenlenen ve 2023 yılında Hürriyet ve GYODER iş birliği ile GYODER Sign of the City Awards olarak gerçekleşecek, en iyi tasarım ve tasarımcılara verilecek ödül töreninin iş birliği süreci de açıklanacak.

Zirvede GYODER'in GYO'ları teşvik ve onore etmek, aynı zamanda da farkındalık yaratmak amacıyla düzenlediği GYO ödülleri de sahiplerini bulacak.

17\'NCİ GAYRİMENKUL ZİRVESİ BAŞLADI
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 17'NCİ GAYRİMENKUL ZİRVESİ BAŞLADI - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement