18'inci Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivali Carmen Operasıyla Başlayacak - Son Dakika
Güncel

18'inci Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivali Carmen Operasıyla Başlayacak

18\'inci Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivali Carmen Operasıyla Başlayacak

Bu yıl 18'incisi düzenlenen Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivali, yarın akşam başlıyor.

08.06.2011 17:50

2 Temmuz'a kadar sürecek festivalde 2 yabancı topluluğun konuk olduğu 8 etkinlik sahnelenecek

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 18'inci Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivali'nin açılışı yarın akşam Carmen operasıyla yapılacak. 2 bin yıllık tarihi Aspendos Antik Tiyatrosu'nda gerçekleştirilecek festival öncesi, Antalya'daki The Marmara Otel'de basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya, Devlet Opera ve Balesi (DOB) Genel Müdürü Rengim Gökmen'in yanı sıra festivale destek veren kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.

Antalya'NIN ADINI DUYURUYOR

Basın toplantısına Vali Yardımcısı Recep Yüksel, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, turizmciler ile diğer sponsorların temsilcileri katıldı. Toplantıda festival ile ilgili bilgiler veren DOB Genel Müdürü Rengim Gökmen, Aspendos Tiyatrosu'nun dünyada antik dönemlerden kalma en güzel sanat mekanlarından biri olduğunu söyledi. Bu mekanda Türkiye'de bugüne kadar gerçekleştirilmiş en büyük sanat olayına imza atıldığını dile getiren Gökmen, bu tür büyük etkinliklerin Antalya'nın adını dünyada daha farklı ve onurlu şekilde duyuracağını belirtti.

VİYANA FİLARMONİ ORKESTRASI

Festivalin bu yıl sürpriz yaparak Viyana Filarmoni Orkestrası'nı konuk edeceğine dikkati çeken Gökmen, orkestranın dünyanın en büyük ve köklü sanat kuruluşlarının başında geldiğini söyledi. Gökmen, "Viyana Filarmoni 21 Haziran'da konser verecek. Konser için elimizde fiyatları 100 ila 250 lira arasında olan 50 bilet kaldı. Orkestra 120 kişilik bir ekiple Antalya'da olacak. Zannediyorum bu kadar tarihi mekanda onlar da ilk defa çalacak" diye konuştu.

SPONSORLARA TEŞEKKÜR PLAKETİ

Festival kapsamında 29 Haziran'da gösterimi gerçekleşecek Kuğu Gölü balesinin de Türkiye'de yapılmış en büyük klasik bale gösterisi olacağını sözlerine ekleyen DOB Genel Müdürü Rengim Gökmen sözlerini şöyle tamamladı, "Devlet Opera ve Balesi sanatçısı 100 dansçı gösteride sahne alacak. Onlara 250-300 kişilik ekip de destek verecek. Kuğu Gölü, Türkiye'de gerçekleşen en büyük bale olacak. "

FESTİVAL PROGRAMI

Bu yıl 9 Haziran - 2 Temmuz 2011 tarihleri arasında 18'incisi düzenlenecek Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivali, bu akşam İstanbul Devlet Opera ve Balesi tarafından hazırlanan Carmen operası ile saat 21. 30'da açılacak. Festival kapsamında, 13 Haziran'da Antalya Devlet Opera ve Balesi Medea operası, 16 Haziran'da İzmir Devlet Opera ve Balesi Otello operası, 20 Haziran'da Devlet Opera ve Balesi Müdürlükleri Barbaros adlı dans draması, 21 Haziran'da Viyana Filarmoni Orkestrası'nın konseri, 23 Haziran'da Ankara Devlet Opera ve Balesi Saraydan Kız Kaçırma operası, 29 Haziran'da Devlet Opera ve Balesi Müdürlükleri ile İzmir Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü Orkestrası'nın sahneleyeceği Kuğu Gölü balesi ve 2 Temmuz'da ise Abay Kazakistan Akademik Devlet Opera ve Balesi'nin Tosca operası sanatseverlerle buluşacak.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 18'inci Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivali Carmen Operasıyla Başlayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement