19. Bilim Kültür Sanat Günleri Etkinlikleri - Son Dakika
Güncel

19. Bilim Kültür Sanat Günleri Etkinlikleri

19. Bilim Kültür Sanat Günleri Etkinlikleri

Nurten Öztürk: "Türkiye'ye değer yaratan sosyal sorumluluk projeleri"

08.05.2013 17:44

Gaziantep Üniversitesi'nin (GAÜN) kuruluşunun 40. kuruluş yılı nedeniyle; "19. Bilim Kültür Sanat Günleri Etkinlikleri" kapsamında, Opet Yönetim Kurulu Üyesi Nurten Öztürk tarafından " Türkiye'ye değer yaratan sosyal sorumluluk projeleri" adlı söyleşi düzenlendi.

Söyleşiye; Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Gür, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Mehmet Yaşar Gündoğdu, Doç. Dr. Murat Agarı, Genel Sekreter Ercan Eroğlu ve çok sayıda öğretim elamanı ve öğrenci katıldı.

Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirilen söyleşide OPET Yönetim Kurulu Üyesi Nurten Öztürk, Gaziantep Üniversitesi öğrencilerine OPET'in büyük başarı kazanmış sosyal sorumluluk projelerini anlattı.

Öztürk, "Sosyal sorumluluğa odaklanmayı OPET'te bir kurum kültürü olarak benimsedik. Sosyal sorumluluk projeleri, OPET'i rakiplerinden ayrıştıran en önemli unsurların başında geliyor. 2006 yılında başlattığımız 'Tarihe Saygı Projesi" ile tarihi Gelibolu Yarımadası'nın doğal dokusunu koruyarak, çağdaş bir görünüme kavuşması için Çanakkale Savaşlarının geçtiği bölgeyi yepyeni bir çehreye kavuşturduk" diye konuştu.

"Yeşil Yol Projesi" ile istasyonlara ve şehirlere bugüne dek 525 bin 250 adet bitki diktiklerini, "Örnek Köy Projesi"yle, köylerin potansiyelinin değerlendirilmesi, eğitim düzeyinin yükselmesi ve çevre bilincinin gelişmesi için Mardin Dara, Gaziantep Yesemek, Bolu Pazarköy, Fethiye Saklıkent, Kekova Üçağız ve İsparta İncesu köylerinin proje kapsamında rehabilite edildiğini de belirten Nurten Öztürk, artık dünyaya ihraç etmeye başladıkları "Temiz Tuvalet" Kampanyasıyla ilgili de şu bilgileri verdi:

Nurten Öztürk, "2002 yılında OPET istasyonlarında başlattığımız 'Temiz Tuvalet' kampanyasına 13 yıldır aralıksız devam ediyoruz. 2012 yılında projemiz yurtdışına açıldı. Suudi Arabistan'dan aldığımız davet üzerine oradaki Türk okullarında, 4 şehirde 4800 öğretmen ve öğrenciye eğitim verdik. Bu yıl da Üsküp'ten gelen davetle, yine bir Türk okulunda 750 öğrenci ve 60 öğretmene temiz tuvalet ve hijyen eğitimi verdik. Projemizin bir başka önemli gelişmesi de, OPET ve TSE işbirliği ile halka açık tuvaletler için belirlenen yeni standartların, İçişleri Bakanlığının başlattığı uygulamayla işyeri ve restoran tuvaletleri de dahil olmak üzere tüm tuvaletlerde zorunlu kılınması oldu. Projemizi Suudi Arabistan ve Makedonya'ya ihraç ettik. Tüm sosyal sorumluluk çalışmalarımız pek çok kez çok özel ödüllerle taçlandırıldı. Biz bu çalışmaları toplumumuz için zevkle yaptık ve aynı heyecanla yapmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Söyleşinin sonunda Rektör Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun tarafından Opet Yönetim Kurulu Üyesi Nurten Öztürk'e günün anısına hediye takdim edildi.

Prof. Dr. Coşkun, "Sayın Fikret Öztürk'ün ticari anlamdaki başarısının yanı sıra 'Tarihe Saygı Projesi'yle Gelibolu Yarımadası'nın doğal dokusunun korunarak daha çağdaş bir görünüme kavuşması, "Temiz Tuvalet Kampanyası" gibi bir çok sosyal sorumluluk projeleriyle önemli çalışmalar yürütülmesi farklı bir anlam taşıyor. Bizde Gaziantep Üniversitesi olarak çok sayıda sosyal sorumluluk projesine imza atmanın mutluluğu içerisindeyiz" şeklinde konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 19. Bilim Kültür Sanat Günleri Etkinlikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement