19. İstanbul Caz Festivali - Son Dakika
Güncel

19. İstanbul Caz Festivali

19. İstanbul Caz Festivali

19. İstanbul Caz Festivali'nde, İKSV'nin 40. yılına özel bir prömiyer

29.05.2012 15:06

Marcus Miller'la "The İstanbul Project"

19. İstanbul Caz Festivali bir prömiyere ev sahipliği yapacak. Festival izleyicisi tarafından yakından takip edilen dünyaca ünlü müzisyen Marcus Miller, İKSV'nin kuruluşunun 40. yılı için "The Istanbul Project" isimli özel bir proje hazırlıyor. Miller'ın İstanbul Caz Festivali'nin siparişi üzerine oluşturduğu "The Istanbul Project"in dünya prömiyeri, Türkiye'den değerli müzisyenlerin katılımıyla, 5 Temmuz Perşembe günü Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesi'nde saat 21.00'de gerçekleştirilecek.

Marcus Miller'ın müzik direktörlüğünü üstlendiği "The Istanbul Project" başlıklı projenin tanıtımı için 28 Mayıs Pazartesi akşamı The Marmara Taksim'de bir basın toplantısı düzenlendi. Basın toplantısına, projede yer alacak müzisyenlerle tanışmak ve fikir alışverişinde bulunmak için İstanbul'a gelen Marcus Miller'ın yanı sıra, projedeki Türkiyeli müzisyenlerden Okay Temiz, İmer Demirer ve Bilal Karaman da katıldı. İKSV Resmi İletişim Sponsoru Vodafone Türkiye'nin Facebook sayfasından da canlı olarak yayımlanan basın toplantısının moderatörlüğünü İstanbul Caz Festivali Direktörü Pelin Opcin üstlendi.

19. İstanbul Caz Festivali kapsamında, 5 Temmuz Perşembe akşamı Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesi'nde gerçekleştirilecek "The Istanbul Project" başlıklı konserde, Marcus Miller'a Türkiye'nin önde gelen klarnet virtüözlerinden Hüsnü Şenlendirici, vurmalı çalgılar ustası Burhan Öcal, en basit ritimleri çarpıcı bir anlatıma dönüştüren usta sanatçı Okay Temiz (vurmalı çalgılar), ülkenin yetiştirdiği en iyi caz trompet sanatçılarından İmer Demirer (trompet) ve kendine has tekniği ve ileri seviyedeki müzikal bilgisiyle gitar virtüözü Bilal Karaman (gitar) eşlik edecek. Ekibin diğer üyeleri ise üstün yetenekleri sebebiyle Marcus Miller tarafından desteklenen genç müzisyenler Louis Cato (davul), ve Alex Han'ın (saksafon), yanı sıra Miller'ın üyesi olduğu bir başka topluluk SMV ile birlikte birçok konser veren önemli müzisyen Federico Gonzalez Peña (tuşlu çalgılar).

"The Istanbul Project" konserinin biletleri Biletix satış kanalları ve İKSV'den satılıyor. Lale Kart sahipleri, biletlerini %25'e varan özel indirimlerle temin edebiliyor.

19. İstanbul Caz Festivali, İKSV tarafından Garanti Bankası sponsorluğunda

3-19 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek. İstanbul Caz Festivali'nin proje siparişi vererek, dünya yıldızları ile Türkiye'den sanatçıların buluşturacağı prömiyerler serisi önümüzdeki yıllarda da devam edecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 19. İstanbul Caz Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement