MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Yüreği millet sevgisi ile dolu, ahlaklı ve imanlı, milletine, ülkesine, ailesine ve kendisine karşı sorumluluklarının bilincinde olan ve yüksek ülküleri amaçlamış gençliğin yetişmesi halinde Türk milletinin ve Türk devletinin bekası güvenceye kavuşabilecek" değerlendirmesinde bulundu.
Bahçeli, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkarak tutuşturduğu kurtuluş meşalesinin 95 yıldır gür bir şekilde yandığını ve Türkiye'nin güvencesi olmayı ilk günkü gibi sürdürdüğünü ifade etti.
Geçen yıl 11 Mayıs'ta Reyhanlı'da yaşanan ve 54 vatandaşın hayatını kaybettiği saldırı, bu yıl ise Soma'daki maden faciası nedeniyle 19 Mayıs'ın hakkıyla ve sevinçle kutlanmadığını belirten Bahçeli, ıstırap dolu günlerin dayanışma, yardımlaşma ve kardeşlik bağlarının güçlendirilmesiyle aşılacağını, 19 Mayıs 1919 ruhunun özünün de bu yönde olduğunu kaydetti.
Samsun'a çıkan cesur ve faziletli iradenin, acılar içinde kıvranan, kayıplarla sınanan, işgal ve esaretle tehdit edilen ülkede umutları yeniden yeşerttiğini vurgulayan Bahçeli, "Türk milleti en ağır şartlarda dahi yılgınlık göstermemiş, yenilgiyi peşinen kabullenecek gaflet ve korkaklığın pençesine düşmemiştir. 19 Mayıs, milletimizin kutlu bir silkinişi, destansı bir uyanışı, istiklal uğruna her şeyi göze aldığını ispatlayan muazzam bir stratejik dirilişi olarak tarihe mühür vurmuştur" ifadelerini kullandı.
Bahçeli, Türk milletinin acılara, zillete ve ihanetlere boyun eğmeyerek tarihi ve kültürel varlığını koruduğunu, olgunlaştırdığını ve idame ettiğini belirterek, şöyle devam etti:
"Yüreği millet sevgisi ile dolu, ahlaklı ve imanlı, milletine, ülkesine, ailesine ve kendisine karşı sorumluluklarının bilincinde olan ve yüksek ülküleri amaçlamış gençliğin yetişmesi halinde Türk milletinin ve Türk devletinin bekası güvenceye kavuşabilecektir. Bu itibarla, yarınların teminatı Türk gençliğinin daha iyi ve daha sorumlu yetişmesi hepimiz için vazgeçilmez hedef ve görevdir. Bu duygu ve düşüncelerle, aziz milletimizin ve sevgili gençlerimizin Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı en içten hissiyatımla tebrik ediyorum. 19 Mayıs 1919'da Samsun'a ayak basarak milli doğruluşun başını çeken başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere, kurtuluş mücadelemizin her safhasında pay ve katkısı bulunan kahramanlara, muhterem şehitlerimize ve ayrıca Soma'da kaybettiğimiz kardeşlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum." - Ankara
Son Dakika › Güncel › 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.