19 yıl aradan sonra Cumhurbaşkanı geliyor - Son Dakika
Güncel

19 yıl aradan sonra Cumhurbaşkanı geliyor

19 yıl aradan sonra Cumhurbaşkanı geliyor

OSMAN YETİM - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 16 Kasım'da Gümüşhane'ye yapacağı ziyaret öncesinde kentteki hazırlıklar devam ediyor.

15.11.2013 11:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

OSMAN YETİM - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 16 Kasım'da Gümüşhane'ye yapacağı ziyaret öncesinde kentteki hazırlıklar devam ediyor.

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in 1994'te gerçekleştirdiği ziyaretin ardından bir daha cumhurbaşkanının gelmediği Gümüşhane'de, Gül'ün 16 Kasım'da kente yapacağı ziyaretin heyecanı günler öncesinden yaşamaya başlandı.

Ziyaret nedeniyle valilik, belediye ve diğer kurumlar tarafından yoğun bir çalışma başlatıldı. Hazırlıklar çerçevesinde Cumhurbaşkanı Gül'ün geçeceği güzergahlardaki asfaltlar yenilendi, duvar ve demirler boyandı.

Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Gül'ün ziyareti öncesinde hummalı bir hazırlık yaptıklarını belirtti.

Cumhurbaşkanı Gül'ü en iyi şekilde ağırlayacaklarını ifade eden Mayda, şunları söyledi:

"16 Kasım'da Sayın Cumhurbaşkanımız ilimize teşrif edecekler. Saat 10.45 itibariyle Valilik ziyareti olacak, daha sonra Atatürk Meydanı'nda halkımız ile buluşma gerçekleşecek. Bizler Valilik olarak, yerel yönetimler olarak her türlü hazırlıklarımızı tamamladık. Halkımızı 16 Kasım'da saat 11.00'den itibaren Atatürk Meydanı'nda Sayın Cumhurbaşkanımızla buluşmaya davet ediyoruz. İnşallah Sayın Cumhurbaşkanımızı en iyi şekilde ilimizde ağırlayacağız. Gümüşhane'nin misafirperverliğini göstereceğiz. Gerekli temasları tamamladıktan sonra da kendilerini uğurlayacağız. Halkımızın bu büyük günde bir araya gelmesini ve Sayın Cumhurbaşkanımızı en iyi şekilde karşılayarak misafir etmeye davet ediyorum."

Cumhurbaşkanı Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül'ün de kente geleceğini belirten Mayda, "Sayın hanımefendi de Sayın Cumhurbaşkanımız ile birlikte ilimize gelecek. Hanımefendi için de bazı sosyal programlar hazırladık. Hanımefendinin talimatları doğrultusunda bu programlar da gerçekleşmiş olacak" diye konuştu.

Mayda, kenti en son 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in ziyaret ettiğini hatırlatarak,"19 yıl aradan sonra ilimizde yeniden Cumhurbaşkanımızı ağırlayacağız. En son Sayın Demirel 1994 yılında ilimize teşrif etmişlerdi. Şimdi de Sayın Cumhurbaşkanımızı ağırlayacağız" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 19 yıl aradan sonra Cumhurbaşkanı geliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement