2 Bin Kişiyi Sokağa Döken PKK Söylentisi - Son Dakika
Son Dakika Logo

2 Bin Kişiyi Sokağa Döken PKK Söylentisi

2 Bin Kişiyi Sokağa Döken PKK Söylentisi
12.09.2012 11:42  Güncelleme: 16:22

İstanbul Çekmeköy'de ortaya atılan söylenti, binlerce insanı sokağa döktü.

İstanbul'da dün akşam yaklaşık 2 bin kişilik bir grup Çekmeköy Taşdelen Meydanı'nda toplanıp Ekşioğlu Mezarlığı'na doğru yürüyüşe geçti.

"Kahrolsun PKK" ve "Her Türk Asker Doğar" sloganları atarak ilerleyen gruba polis ekipleri yoğun güvenlik önlemi alarak eşlik etti. Polis ekipleri mezarlığa 1 kilometre kala grubu durdurarak dağılmalarını istedi.

Olaysız dağılan gruptakiler Beytüşşebap'ta yaralanan ve hastane ölen bir teröristin cenazesinin Ekşioğlu mezarlığına gömülüdüğü şeklindeki iddia üzerine toplandıklarını söyledi.

BEYTÜŞŞEBAP'TA DA GERGİNLİK BİTMİYOR

İstanbul'da gerginlik yaratan yürüyüşün kaynağı 2 Eylül'de Beytüşşebap şehir merkezine saldıran PKK'lıların öldürüldüğü operasyonla ilgiliydi.

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesi kırsalında çıkan çatışmada ölen 7 PKK'lının cenazesini almak için günlerdir çabalayan BDP'liler dün amaçlarına ulaşmıştı. Cenazeleri ilçe merkezine getiren BDP'lilerin basın açıklaması sırasındaysa olay çıktı; ilçe, savaş alanına döndü.

Beytüşşebap'ta geçen 2 Eylül günü Beytüşşebap Jandarma Taktik Alay Komutanlığı'nın üs bölgeleri, Kaymakamlık, Emniyet Müdürlüğü ve Polis Lojmanları'na eş zamanlı gerçekleştirilen ve 10 askerin şehit olduğu saldırıdan sonra başlatılan operasyonda 26 PKK'lının öldüğü açıklanmıştı. İstanbul'daki gerginlik bu PKK'lılardan birinin Çekmeköy'e gömüldüğü iddiaları ile başlamıştı.

Saldırı sırasında 3 PKK'lı da polis lojmanları önünde ölü olarak ele geçmişti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 2 Bin Kişiyi Sokağa Döken PKK Söylentisi - Son Dakika


Advertisement