2 Yıllık Kan Davası Barışla Sonuçlandı - Son Dakika
Güncel

2 Yıllık Kan Davası Barışla Sonuçlandı

2 Yıllık Kan Davası Barışla Sonuçlandı

1 kişinin ölümü, 18 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan kavga sonrası akraba iki aile arasında başlayan kan davası barışla sonuçlandı.

08.06.2011 15:40

Şanlıurfa'da, 2009 yılında yapılan yerel seçimlerinde muhtarlık kavgası nedeniyle çıkan ve 1 kişinin ölümü, 18 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan kavga sonrası akraba iki aile arasında başlayan kan davası barışla sonuçlandı.

Merkeze bağlı Bezirci Köyü'nde muhtarlık için aday olan Çetindağ ile Babacan aileleri arasında, oy kullanımı sırasında silahlı kavga çıktı. Kavgada, muhtar adayı Müslüm Babacan yaşamını yitirirken, iki aileye mensup 18 kişi ise yaralandı. Olayların ardından iki aile arasında başlayan 2 yıldır devam eden kan davasının sona erdirilmesi için Valilik Barış Komisyonu elçi olarak araya girdi. Yapılan görüşmelerin ardından her iki ailenin de barışmayı kabul etmesi üzerine, Çamlık Restaurant'ta barış yemeği düzenlendi. Doktor Feridun Öncel'in ev sahipliğinde düzenlenen barış yemeğine; Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, İl Jandarma Komutanı Albay Emin Dursun, Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar ve İl Müftüsü Ramazan Tahiroğlu'nun da aralarında bulunduğu iki aileye mensup yaklaşık 500 kişi katıldı. İki aile fertleri birbiri ile tokalaştıktan sonra girdikleri salonda yan yana oturdu. İl Müftüsü Ramazan Tahiroğlu'nun barış için dua etmesinin ardından konuşan Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, bölgede yaşanan kan davalarının temel sebebinin eğitim eksikliği olduğunu söyledi. Eğitim seviyesinin yükselmesi ile çağdışı olan kan davası olaylarının sona ereceğine inandığını dile getiren Vali Okutan, "Bu barışa katkı sunanlara ve barışmayı kabul eden iki aile fertlerine teşekkür ediyorum. Dileğimiz bundan sonra benzer üzücü olayların yaşanmaması ve devam eden kan davalarının da sona ermesidir" dedi.

Vali Okutan'ın konuşmasının ardından iki aileyi temsilen Mustafa Babacan ve Ali Çetindağ tokalaşarak kan davasını sonlandırdıklarını ilan etti. Barışın sağlanmasının ardından iki aile fertleri birlikte yemek yedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 2 Yıllık Kan Davası Barışla Sonuçlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement