20. Uluslararası Beypazarı ve Yöresel Şenlikleri - Son Dakika
Güncel

20. Uluslararası Beypazarı ve Yöresel Şenlikleri

20. Uluslararası Beypazarı ve Yöresel Şenlikleri

TBMM Başkanı Çiçek: "Ne yapacaksak, ne edeceksek, ne talep edeceksek, ne söyleyeceksek hukukun içerisinde kalmamız lazım" "Hukuku yok sayarak bir çabanın, gayretin içerisinde olursak, kamu düzeni bozulur, bundan da hepimizin huzuru bozulur"

22.06.2013 12:44

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, "Ne yapacaksak, ne edeceksek, ne talep edeceksek, ne söyleyeceksek hukukun içerisinde kalmamız lazım. Hukuku yok sayarak bir çabanın, gayretin içerisinde olursak, kamu düzeni bozulur, bundan da hepimizin huzuru bozulur" dedi.

20. Uluslararası Beypazarı ve Yöresel Şenlikleri'ne katılmak için Beypazarı'na gelen Çiçek, Beypazarı Belediye Başkanı Cengiz Özalp'i makamında ziyaret etti. Belediye çalışmaları hakkında bilgi alan Çiçek, ardından şenlik alanına geçti.

Çiçek, buradaki konuşmasında, Beypazarı ve Yöresel Şenlikleri'nin 20 yıldır sürdürüldüğünü söyledi. Beypazarı'nın marka bir ilçe olduğunu belirten Çiçek, "Zengin bir tarihi var. Çok derin ve köklü bir tarihi var. Güzel bir ismi var. Bütün bunlardan öte çok da güzel insanları var. Eğer bu milletin özellikleri nedir, Türk milleti dediğimiz millet nasıl bir milletir diye merak eden varsa Beypazarlılara baksın, onda her türlü güzelliği görecektir" ifadesini kullandı.

Şenliklerin, Türk milletinin kültürünü, geleneklerini yaşatmada ve birlik beraberliği sürdürmedeki önemine değinen Çiçek, şenlikler de ekonominin de canlandığına işaret etti.

-"Huzura, kardeşliğe ve barışa ihtiyacı var"

"Bu tarz toplantılar, Türkiye'de birliğe, beraberliğe, kardeşliğe ve huzura vesile olmalıdır" diyen Meclis Başkanı Çiçek, şunları söyledi:

"Buranın çok zengin bir kültürü var. Yaşlı insanları dinlediğimiz zaman oradan duyduğumuz bir tek cümle, belki 10 cilt kitap okumaya bedel. Memleketimizin her zaman huzura, kardeşliğe ve barışa ihtiyacı vardır. Öyle olduğu içindir ki kültürümüzün temel taşları olan büyüklerimiz, bilim adamlarımız, erenlerimiz hep birliği, beraberliği ve kardeşliği tavsiye etmişlerdir. Görüşünüz ne olursa olsun, kanaatleriniz ne olursa olsun, inançlarınız ne olursa olsun her şeyden evvel birlik ve beraberliktir. Her yıl Hacı Bektaş Veli'yi anma törenleri düzenleniyor, Hacıbektaş ilçemizde. 'Bir olalım, iri olalım, diri olalım' deniyor. Demek ki iri olmanın, büyük olmanın, diri olmanın yolu birlikten ve beraberlikten geçiyor."

-"Hukukun içerisinde kalmamız lazım"-

Türkiye'nin huzurunu, kardeşliğini ve barışını her ne pahasına olursa olsun korumak gerektiğine dikkati çeken Çiçek, ülkenin huzurunu bozmak isteyenlere de fırsat verilmemesi uyarısında bulundu. Çiçek, şunları kaydetti:

"Bunun da yolu hukuka saygıdan geçiyor. Ne yapacaksak, ne edeceksek, ne talep edeceksek, ne söyleyeceksek hukukun içerisinde kalmamız lazım. Hukuku yok sayarak bir çabanın, gayretin içerisinde olursak, kamu düzeni bozulur, bundan da hepimizin huzuru bozulur. Mühim olan bu sözleri bu kürsülerden söylemek değil aynen geçmişte olduğu gibi bu güzel sözlerin, anlamlı sözlerin arkasına güzel örnekleri koymamız lazım. Kutladığımız bu günler, yarın kutlayacağımız kandil geceleri, yaşayacağımız bayramlar hepsi bu yola çıkar ve bu yola çıkmalıdır. Şenlikler vesilesiyle sahip olduğumuz kültürün ve değerlerin, elde ettiğimiz kazanımların da kıymetini bilmeliyiz, bunu hatırlamalıyız.

Kolay bir coğrafyada yaşamıyoruz. Bu devlet kolay kurulmadı. Başta aziz Atatürk olmak üzere bu memleketin kahraman evlatları, bunca yokluk ve sıkıntı içerisinde bize bağımsız bir Türkiye, bağımsız bir vatan ve hepimizin iftihar ettiği, milletimizin son yüzyılda kazandığı en önemli değerlerin başında gelen Cumhuriyet'i ve demokrasiyi kazandırdılar. Cumhuriyet'in ve demokrasinin kıymetini bilelim. Sorunlarımızı, Cumhuriyet'in ilkeleri, demokrasinin toleranslı atmosferi içerisinde çözmemiz ve geleceğe daha güvenle bakmamız lazım."

Beypazarı Belediye Başkanı Cengiz Özalp ile Beypazarı Kaymakamı Mustafa Kaya da konuşmalarında, ilçenin sahip olduğu tarihi, kültürü ve geleneklerini yaşatmak için Beypazarı Şenlikleri'nin önemine işaret ettiler.

Konuşmaların ardından halk oyunları gösterisi yapıldı.Şenlik Kortej sonrası Beypazarı Belediyesince Tarihi Taş Mektep'te verilen yemeğe geçildi.

Şenliklere CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, Ankara Emniyet Müdürü Kadir Ay, AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan, bazı milletvekilleri ile çeşitli sendika temsilcileri de katıldı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 20. Uluslararası Beypazarı ve Yöresel Şenlikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement