2013 BM Ortadoğu Barışı Uluslararası Medya Semineri, İstanbul'da Düzenlenecek - Son Dakika
Güncel

2013 BM Ortadoğu Barışı Uluslararası Medya Semineri, İstanbul'da Düzenlenecek

2013 BM Ortadoğu Barışı Uluslararası Medya Semineri, İstanbul\'da Düzenlenecek

Birleşmiş Milletler Enformasyon Dairesi tarafından, Dışişleri Bakanlığının evsahipliğinde 8 9 Ekim'de gerçekleştirilecek seminer aracılığıyla kamuoyunun Filistin konusuna odaklanması ve başta Filistinliler ile İsrailliler arasında olmak üzere bölgede diyaloğun arttırılması amaçlanıyor

07.10.2013 11:23

2013 BM Ortadoğu Barışı Uluslararası Medya Semineri, 8-9 Ekim'de İstanbul'da düzenlenecek.

BM Enformasyon Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Birleşmiş Milletler Enformasyon Dairesi tarafından, Dışişleri Bakanlığı evsahipliğinde gerçekleştirilecek seminerde, başta Ortadoğu'dan tanınmış basın mensupları, akademisyenler, kanaat önderleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri bir araya gelerek, tecrübelerini ve görüşlerini paylaşacak. Katılımcılar, bölgede medya alanında yaşanan gelişmelerin İsrail- Filistin konusuna etkilerini ele alacak.

Birleşmiş Milletler, seminer aracılığıyla kamuoyunun Filistin konusuna odaklanmasını ve başta Filistinliler ile İsrailliler arasında olmak üzere bölgede diyaloğun arttırılmasını amaçlıyor.

Seminerin açılışı, Basınla İlişkilerden Sorumlu BM Genel Sekreter Yardımcısı Peter Launsky-Tieffenthal ve Dışişleri Bakanlığı İkili Siyasi İşler Genel Müdürü Büyükelçi Ümit Yalçın tarafından yapılacak. Açılış oturumunda, BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon'un mesajı, Genel Sekreter Yardımcısı Launsky-Tieffenthal tarafından okunacak.

Seminerde, Birleşmiş Milletler Ortadoğu Barışı Özel Koordinatörü ve Birleşmiş Milletler Genel Sekreterliğinin Filistin Kurtuluş Örgütü ve Filistin Yönetimi Özel Temsilcisi Robert Serry de katılımcıları, "İsrail-Filistin barışı" konusundaki uluslararası çabaların geldiği nokta hakkında bilgilendirecek.

Katılımcılar, Filistin Devletinin Birleşmiş Milletler nezdindeki Daimi Temsilcisi Büyükelçi Riyad H. Mansour ve Huffington Post Live'dan Ahmed Shihab Eldin ile soru cevap bölümünde bir araya gelerek, son 12 ay içinde yaşanan gelişmeleri ele alabilecek.

"Ortadoğu barış süreci ve Filistin sorunu konusuna medyanın yaklaşımları", "Unutulan söylemler: Filistinli Mülteciler ve günümüzde medyanın gündemi", "Ortadoğu'da genç aktivistler, dijital medya ve sosyal medya", "Görsel medyanın Filistin sorunu ve İsrail-Filistin ihtilafındaki rolü ve etkileri", seminerde ele alınacak diğer konular olacak.

Seminere katılmak üzere New York'tan İstanbul'a gelecek konuşmacılar arasında Umman'ın BM nezdindeki Daimi Temsilcisi ve BM Enformasyon Komitesi Başkanı Büyükelçi Lyutha Al-Mughairy ve BM Genel Sekreterinin Gençlik Özel Temsilcisi Ahmad Alhendawi de yer alıyor.

2 gün sürecek seminerin kapanışı, Genel Sekreter Yardımcısı Launsky-Tieffenthal ve Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Levent Gümrükçü'nün katılacağı ve "5 Kırık Kamera" (5 Broken Cameras) adlı ödüllü belgeselin gösteriminin gerçekleştirileceği oturumla yapılacak. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 2013 BM Ortadoğu Barışı Uluslararası Medya Semineri, İstanbul'da Düzenlenecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement