Dünyanın lider şirketleri bu hizmetten faydalanarak tüm dünyada sanal ofislerle büyüyor.
Her yeni hizmet ve teknoloji gibi, bulut bilişim de iş yapış modellerini ciddi bir şekilde değiştiriyor. 2016'da bu değişimden en fazla etkilenen alanlardan biri de ofisler olacak. Bulut bilişimle birlikte, masa, PC ve hatlı telefondan oluşan klasik ofisler geçmişte kalıyor. Yarının ofisleri ise; mobil, dijital, her yerden ve her zaman ulaşılabilir ofisler olarak yükseliyor.
Dünyanın olduğu gibi Türkiye'nin de önde gelen BT hizmetleri şirketi T-Systems, şirketlerin bu dönüşümü tamamlamalarına katkı sağlarken, T-Systems tarafından geliştirilen "Dynamic Workplace" (DWP) hizmetiyle şirketler sanal ofislere kavuşuyor.
Araştırma şirketi Vanson Bourne tarafından BT sektöründe gerçekleştirilen bir araştırma göre, BT yöneticilerinin yüzde 46'sı, sanal ofis yatırımını öncelikleri arasında sıralıyor. Bugün birçok global şirketin ofis kiralamak yerine, bulut teknolojisinin sunduğu sanal ofisleri tercih etmesinden yola çıkarak oluşturulan "Dynamic Workplace" hizmetiyle T-Systems, geçmişin klasik ofislerine oranla çok daha fazla avantaj sağlıyor. Bu avantajların başında, çalışanların hareket halindeyken veya şirket dışındayken mobil cihazlarını kullanarak veriye kolaylıkla ulaşabiliyor olmaları geliyor. Diğer yandan, güvenli bulut ortamında çalışmak, şirketlere önemli oranda tasarruf sağlıyor.
ESNEKLİK ARTARKEN, MALİYET AZALIYOR
Dynamic Workplace'in sunduğu avantajlar bununla da sınırlı değil. Dijital ofislerin hayata geçebilmesi için, işyeri bilgileri, PC'ler yerine, T-Systems veri merkezinde, yani bulutta saklanıyor. Böylece her bir çalışan kendi masaüstüne, browser yoluyla ulaşıyor. Kullanıcı arayüzü ise, ister PC, ister laptop, ister akıllı telefon, ister tablet kullanılsın, her zaman aynı kalıyor. Şirketler ihtiyaç duydukları durumda bünyelerine kolayca yeni ofisler ekleyebiliyor. Standart modüller olarak tasarlanan sanal ofisler, çalışanların ihtiyaçlarına ve yönetmeliklere göre ayarlanabiliyor. Tüm bilgi işlem çalışmaları bulutta gerçekleştiğinden, yüksek performanslı teknolojiler yerine, daha basit cihazlar yeterli oluyor. Böylece şirketler donanım açısından önemli tasarruf sağlamış oluyor.
GÜVENLİK TEHDİDİNE SON
Dynamic Workplace'in getirdiği önemli bir diğer avantaj, veri kaybı riskini minimize etmesi. Bir çalışanın bilgisayarını kaybetme durumunda, bilgiler veri merkezinde korunmaya devam ediyor. Sahibi dışında hiç kimse, kaybolan cihaz yoluyla işyeri bilgilerine ulaşamıyor. Bunun nedeni, işyerinin Kişisel Tanımla Numarası (PIN) ve bir kerelik şifre ile güvence altına alınması.
Dynamic Workplace teknolojisinin en önemli modülü "Basic Services" (Temel Hizmetler) olarak tanımlanıyor. Bu modül, masa başına aylık sabit bir ücretle sağlanıyor.
T-Systems Türkiye Genel Müdürü Sinan Kılıçoğlu, "Müşterilerimize, bu kapsamda, yazılım, donanım, bilgi işlem merkezi ve depolama kapasitesine ek olarak, doğrudan şebeke üzerinden telekomünikasyon hizmeti de sunabiliyoruz" diyor. Böylece şirketlerin bilgi ve iletişim teknolojilerini, işlerinin gidişatındaki gelişmeye göre eş zamanlı geliştirebildiklerinden bahseden Kılıçoğlu, "Bu onların yeni piyasa hareketlerine daha çabuk adapte olmalarına ve ona göre eylem almalarına olanak veriyor" diye ekliyor.
Son Dakika › Güncel › 2016'da Bize Her Yer Ofis Olacak! - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?