2016 Üniversitelerarası Dünya Güreş Şampiyonası Çorum'da Yapılacak - Son Dakika
Güncel

2016 Üniversitelerarası Dünya Güreş Şampiyonası Çorum'da Yapılacak

2016 Üniversitelerarası Dünya Güreş Şampiyonası Çorum\'da Yapılacak

Hitit Üniversites Rektörü Prof. Dr. Alkan: "Bu etkinliğin Çorum'a verilmesi, artık bir dünya üniversitesi olmaya başladığımızın somut göstergelerinden birisidir"

11.11.2013 15:17

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, 2016 Üniversitelerarası Dünya Güreş Şampiyonası'nın Çorum'da yapılacağını bildirdi.

Alkan, yazılı açıklamasında, organizasyonun, Hitit Üniversitesince Çorum'da gerçekleştirilmesi için Uluslararası Üniversite Sporları Federasyonu'na (FISU) yaptıkları başvurunun, İcra Komitesi tarafından değerlendirildiğini belirtti.

Komitenin, organizasyonun Çorum'da yapılmasına karar verdiğini bildiren Alkan, şöyle konuştu:

"Dünyanın pek çok ülkesinden yüzlerce spor insanının katılacağı uluslararası etkinliğe ev sahipliği yapılacak olması, kentimiz açısından büyük bir önem taşımaktadır. Bu etkinliğin Çorum'a verilmesi, artık bir dünya üniversitesi olmaya başladığımızın somut göstergelerinden birisidir. Bu süreci Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürümüz Doç. Dr. Faruk Yamaner ve ekibi ile en iyi şekilde koordine ettik ve başarıya ulaştık."

Alkan Etkinliğin Çorum'da gerçekleştirilmesi konusunda süreç boyunca destek veren başta Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Kemal Tamer, Çorum Milletvekili Salim Uslu,  Çorum Valisi Sabri Başköy, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal'a teşekkür etti. - Çorum

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 2016 Üniversitelerarası Dünya Güreş Şampiyonası Çorum'da Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement