21'inci Nehar Tüblek Karikatür Yarışması'nda Dereceye Girenler Ödüllendirildi - Son Dakika
Güncel

21'inci Nehar Tüblek Karikatür Yarışması'nda Dereceye Girenler Ödüllendirildi

21\'inci Nehar Tüblek Karikatür Yarışması\'nda Dereceye Girenler Ödüllendirildi

21’inci Nehar Tüblek Karikatür Yarışması’nda dereceye girenlere ödüllerini takdim eden Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, "Bu yarışma yerel yönetimler açısından Türkiye’de bir örnektir" dedi.

07.03.2016 09:21

21'inci Nehar Tüblek Karikatür Yarışması'nda dereceye girenlere ödüllerini takdim eden Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, "Bu yarışma yerel yönetimler açısından Türkiye'de bir örnektir" dedi.

Beşiktaş Belediyesi ve Karikatürcüler Derneği işbirliği ile Karikatür Sanatçısı Nehar Tüblek'i anma ve karikatür sanatını yaygınlaştırma amacıyla bu yıl 21'incisi düzenlenen 'Nehar Tüblek Karikatür Yarışması'nın kazananları belli oldu. Yarışmada dereceye girenlere Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ödüllerini takdim etti. Akatlar Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene; Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcısı Mürvet Günday, çok sayıda karikatür sanatçısı ve vatandaş katıldı.

"NEHAR TÜBLEK HAYATIMIZIN HER ZAMAN BİR PARÇASI"

Karikatür sanatının önemine dikkat çeken Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, "Benim biraz şiire merakım vardır. Şiirlerin bir özelliği vardır. Romanların, kitapların, belki aynı derinlikte değil ama, kısa ama öz, aynı zamanda çok etkili mesajları bize gönderir şiirler. Ama belki de daha keskin olanı karikatürlerdir. Benim de çizme merakım olmasına rağmen pek becerikli değilim ama yeteneğim olmadığı içinde karikatüriste özel bir ilgim ve hayranlığım var. Benim de ofisimde 2 adet Nehar Tüblek ödülü almış, birini 2001 yılında, diğerini ise 2002 yılında satın aldığım karikatür var. Hayatımın hem Kabataş'ta hem Beşiktaş'ta olması münasebetiyle tabi Nehar Tüblek hayatımızın her zaman bir parçası" diye konuştu.

"BU YARIŞMA YEREL YÖNETİMLER AÇISINDAN TÜRKİYE'DE BİR ÖRNEKTİR"

21 yıldır istikrarlı bir şekilde Beşiktaş Belediyesi'nin Nehar Tüblek Karikatür Yarışması'nı sürdürdüğünü belirterek sözlerine devam eden Hazinedar, "Bunu devam ettiriyor olmak benim için büyük bir mutluluk. Nehar Tüblek, hayatımıza olduğu kadar Beşiktaş'a da değer katan bir isim. Uzun yıllar boyunca Hürriyet Gazetesi'nde yayınlanan günlük karikatürleriyle 7'den 70'e hayatımıza dokunan, herkesin beğeniyle takip ettiği Türk karikatürünün en önemli isimlerinden Nehar Tüblek, 21 yıl önce bugün hayatını kaybetti. Ölümünün hemen ardından Beşiktaş Belediyesi, tabi o zamanı Ayfer Atay belediye başkanı. Bu büyük karikatürist için karikatür yarışması düzenlenmeye başladı. Şimdi 21'inci yılındayız. Bu yarışma gerçekten, Beşiktaş Belediyesi'nin mihenk taşı olan etkinliklerinden bir tanesi. Tabi bu yarışma yerel yönetimler açısından da Türkiye'de bir örnektir" ifadelerini kullandı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 21'inci Nehar Tüblek Karikatür Yarışması'nda Dereceye Girenler Ödüllendirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement