21 Yıl Önceki Cinayetin Davası Sürüyor - Son Dakika
Güncel

21 Yıl Önceki Cinayetin Davası Sürüyor

21 Yıl Önceki Cinayetin Davası Sürüyor

İzmir'in Menderes İlçesi'nde, 21 yıl önce villasında cesedi bulunan 44 yaşındaki Saadet Görgülü'yü öldürdüğü suçlamasıyla hakkında dava açılan, başka bir cinayet suçundan hükümlü olan 45 yaşındaki Mehmet Çimen'in ağırlaştırılmış ömür boyu hapis...

25.03.2013 13:52

İzmir'in Menderes İlçesi'nde, 21 yıl önce villasında cesedi bulunan 44 yaşındaki Saadet Görgülü'yü öldürdüğü suçlamasıyla hakkında dava açılan, başka bir cinayet suçundan hükümlü olan 45 yaşındaki Mehmet Çimen'in ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanmasına devam edildi.

Olay, 10 Aralık 1992 tarihinde Özdere Beldesi Çukuraltı Mahallesi'nde meydana geldi. Yurtdışında çalışan Saadet Görgülü, dubleks villasında başından 1 kurşunla vurularak öldürülmüş halde bulundu. Suç kanıtlarını toplayan jandarma, olay yerinde saç telleri, banyodaki havlu üzerindeki kıllar ile masada içilen 5 sigara izmaritini incelem üzere delil olarak aldı. Cinayeti çözmek için çaba gösteren jandarma, öldürülen Saadet Görgülü ile sık görüşen inşaat işçisi Mehmet Çimen'in en son eve giren kişi olduğunu belirledi. Bunun üzerine Mehmet Çimen, o dönemde gözaltına alındı. Suçlamaları kabul etmeyen Çimen, kanıt yetersizliğinden serbest bırakıldı.

Cinayetinin sır perdesi, zaman aşımına 51 gün kala, geçen yıl Ekim ayında, jandarmanın titiz çalışmasıyla aralandı. Cinayetin ardından tüm kanıtları toplayan jandarma, kadının evinde bulunan sigara izmaritlerini o dönem DNA testi yapılamadığı için dosyasında bıraktı. Geçen yıl dosyayı tekrar ele alan jandarma, izmaritlere DNA testi yaptırdı. Şu an başka bir cinayet suçundan hükümlü olarak cezaevinde bulunan Mehmet Çimen'den alınan DNA örnekleri ile izmarittekiler, bunca yıl sonra yapılan karşılaştırma sonucu birbirini tuttu. Daha önce de başka bir cinayet suçundan cezaevinde yatan, afla çıktıktan sonra bir cinayet daha işleyen Çimen hakkında, 'tasarlayarak adam öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.

İddianemeyi hazırlayan Cumhuriyet Savcısı Abdulgavur Gündoğdu, Mehmet Çimen'in, Saadet Görgülü'den faydalanmak amacıyla tuvalet penceresinden eve girdiğinin, ölenin karşı koyması üzerine aralarında boğuşma yaşandığının anlaşıldığını belirtti. Daha önce de eve girmek isteyen Çimen'in Görgülü'nün köpeği tarafından ısırıldığına, olay günü de köpeğe ekmek verirken görüldüğüne, bunun hayvanı etkisiz hale getirmeye yönelik olabileceğine dikkat çeken Savcı Gündoğdu, önce boğmaya çalıştığının, ardından tabancayla başına ateş ederek öldürdüğünün belirlendiğini kaydetti. Çimen'in bu olayın öncesinde ve sonrasında iki ayrı öldürme suçu işlediğine de dikkat çekti.

İzmir 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün yapılan duruşmaya başka suçtan hükümlü olan sanık Mehmet Çimen ile avukatı katıldı. Sanık Mehmet Çimen, üzerine atılı suçlamayı kabul etmedi. Çimen, "Olay tarihinde jandarma komutanı ile aramızda husumet vardı. Suçu benim üzerime yıkmaya çalışıyorlar. Benim maktül ile herhangi bir ilişkim ya da husumetim bulunmamaktadır. Onun evine gitmiş değilim, tamamen olay kapatılmak için yapılmaktadır" dedi. Sanık avukatı da aleyhe olan raporları kabul etmediklerini belirtti.

Mahkeme heyeti, mütalaa vermesi için dosyayı Cumhuriyet Savcısı'na verip, karar için duruşmayı Nisan ayına erteledi. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 21 Yıl Önceki Cinayetin Davası Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement