AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal ve AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımlandı.
Özkal, mesajında, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin Türk halkının ölüm kalım savaşı verdiği en zor, en sıkıntılı günlerde toplandığını hatırlattı.
TBMM'nin milli birlik ve egemenliğin en somut göstergesi olduğunu ifade eden Özkal, tüm çocukların Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramını en kalbi duygularla tebrik ettiğini söyledi.
Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kurulmasını sağlayan birlik ve beraberliğin, İstiklal Mücadelesi'nin zafere ulaşmasını sağladığını ifade eden Özkal, şunları kaydetti:
"Türkiye'yi işgalden bağımsızlığa taşıyan Türkiye Büyük Millet Meclisi, 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" ilkesi çerçevesinde, demokratik cumhuriyetimizin temellerini atmıştır. Zor şartlar ve imkansızlıklarla kazanılan cumhuriyetimizi ve milli egemenliği, çocuklara hediye eden ilk meclis, vatan ve millet sevgisinin simgesi, birlik ve beraberliğimizin timsali olmuştur. Türkiye Büyük Millet Meclisimiz bugün de aziz milletimizin, refahı ve mutluluğu için çalışmaya, aydınlık ve güçlü yarınlarımızın hazırlayıcısı olmaya devam etmektedir."
AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Yurdunuseven de mesajında, "Egemenliğine her zaman sahip çıkan aziz milletimiz ve onurlu evlatları 2023 hedeflerine emin adımlarla ilerleyerek ecdadından aldığı emaneti daha ileriye götürmeye devam edecektir." dedi.
Yurdunuseven, şöyle devam etti:
"Çocuklarımızın geleceğe umutla bakan, sağlıklı ve üretken, araştıran, sorgulayabilen ve donanımlı kişiler olarak yetişmelerini sağlamak en büyük sorumluluğumuz olmalıdır. Çocuklarımıza sahip çıkmak, geleceğimize sahip çıkmaktır. Egemenliğine her zaman sahip çıkan aziz milletimiz ve onurlu evlatları 2023 hedeflerine emin ve kararlı adımlarla ilerleyerek ecdadından aldığı emaneti daha ileriye götürmeye, güçlü bir Türkiye idealine ulaşmak için büyük bir azimle çalışmaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluşunun 96. yıl dönümünde Mustafa Kemal Atatürk'ü, Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını saygı ve rahmetle anıyor, tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyorum."
Son Dakika › Güncel › 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.