3 Aylık Fidan İşçileri Kurayla Seçildi - Son Dakika
Güncel

3 Aylık Fidan İşçileri Kurayla Seçildi

3 Aylık Fidan İşçileri Kurayla Seçildi

Sivas'ta 'Toplum Yararına Çalışma Projesi' kapsamında 3 ay süreyle fidan dikimi ve ağaçlandırma işinde çalışacak 40 kişi kurayla belirlendi.

25.04.2011 13:42

Sivas'ta Çevre ve Orman İl Müdürülüğü ile İş-Kur tarafından ortaklaşa yürütülen Toplum Yararına Çalışma Projesi kapsamında 3 ay süreyle fidan dikimi ve ağaçlandırma işinde çalışacak 40 kişi kurayla belirlendi. Fidan dikiminde çalışmak için başvuranlar arasında kadınlar da yer aldı.

Çevre ve Orman Müdürlüğü bahçesinde gerçekleştirilen kuraya 56 kişi katıldı. İş-Kur'a kayıtlı işsizlerin başvurabildiği fidan dikimi ve ağaçlandırma işi için gelenler sabahın erken saatlerinden itibaren kuranın çekileceği yerde beklemeye başladı. Başvuranların isimleri küçük kağıtlara yazılarak cam fanusun içine konuldu. 3 ay sürecek iş için kuradan isimlerinin çıkmasını bekleyen işsizlerin heyecanları yüzlerine yansıdı. Fidan dikiminde çalışmak için başvuranların arasında kadınların da bulunması dikkat çekti. İsmi kuradan çıkanlar 3 aylığına da olsa bir iş sahibi olabilmenin mutluluğu ile alandan ayrılırken diğerleri umutlarını başka bir sefere erteledi. Çevre ve Orman Müdür Vekili Necati Acar kurada ismi çıkanların asgari ücretle çalıştırılacağını belirtti. Başvuranlardan 19-45 yaş arasında ve okur-yazar olma şartı arandı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 3 Aylık Fidan İşçileri Kurayla Seçildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement