3 Bant Bilardo Dünya Kupası'nın Seremonisi Yapıldı - Son Dakika
Güncel

3 Bant Bilardo Dünya Kupası'nın Seremonisi Yapıldı

3 Bant Bilardo Dünya Kupası\'nın Seremonisi Yapıldı

Cemal Ekentok - Uğur Demirkırdı - Mustafa Akın, Bursa / DHA Bursa'da düzenlenen 3 Bant Bilardo Dünya Kupası'nın açılış seremonisi yapıldı.

05.02.2016 12:29

Cemal Ekentok - Uğur Demirkırdı - Mustafa Akın, Bursa/ DHA

Bursa'da düzenlenen 3 Bant Bilardo Dünya Kupası'nın açılış seremonisi yapıldı.

Merinos AKKM'nin fuaye alanındaki açılışa Eski Bakanlardan Şükrü Erdem ve tiyatro sanatçısı Şenay Gürler de katıldı. Dünyanın dört bir yanından gelen bilardo severlerin huzurundaki açılış töreni ana tablo maçalarında görev yapacak 28 hakemin geçiş töreni ile başladı. Daha sonra son 32'ye kalan sporcular tek tek tanıtıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Federasyon Başkanı Ersan Ercan yaptığı konuşmada ; "Dünyanın dört kıtasından gelen misafirlerimizi ağırlayacak olmanın sevincini, evsahipliği yapmanın gururunu yaşıyoruz. Dünyanın en iyi bilardocuları burada ve onları izlemek için sabırsızlanıyoruz" dedi.

Yeni seçilen Dünya Bilardo Birliği Başkanı (UMB) Farouk Barki'yi herkesin huzurunda kutlayan Ersan Ercan, Barki'nin görevinin zor olduğunu, tüm dünyadaki bilardocuların kendisinden çok şey beklediğinin mesajını ileterek; "Başaracağınızdan kuşkumuz yok, elimizden gelen yardımı da yapacağız" şeklinde konuştu.

UMB BAŞKANI BARKİ'NİN AÇIKLAMALARI

UMB Başkan Farouk Barki ise yaptığı konuşmada; "Başkan olarak ilk organizasyonun Türkiye'de olması, Bursa gibi güzel bir şehirde olması benim için büyük bir şans. Türkiye benim ikinci evim gibi. Herşey çok güzel gidiyor. Emeği olan herkese teşekkür ederim. Dünyanın en iyi bilardocularına da başarılar dilerim" dedi.

RENKLİ SİMALAR TRİBÜNDE

Hafta başından beri 18 ülkeden 149 bilardocunun mücadele ettiği Dünya Kupası'nda ana tablo maçlarını tiyatro sanatçısı Şenay Gürler, eski bakan olan ve Bilardo sporuna önemli katkıları bulunan Şükrü Erdem ve çok sayıda yabancı misafir de izliyor.

SON 32'de 8 TÜRK SPORCU MÜCADELE EDİYOR

Milli sporcular Semih Saygıner, Tayfun Taşdemir ve Murat Naci Çoklu direkt 32'de yer alan isimlerdendi. Kalifikasyondan 5 Türk bilardocu daha yükselerek Türk sporcusu sayısını 8'e yükseltmiş oldular. Lütfi Çenet, Hakan İncekara, Ahmet Bayatlı, Tarık Yavuz, Turgay Orak Türkiye adına yarışan diğer bilardocular.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 3 Bant Bilardo Dünya Kupası'nın Seremonisi Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement