33 Yıllık Evlat Hasreti - Son Dakika
Güncel

33 Yıllık Evlat Hasreti

33 Yıllık Evlat Hasreti

Fatma ve Mehmet Şenol çifti 33 yıldır göremedikleri kızları Gülsüm'e kavuşmanın hayaliyle yaşıyor.

07.02.2013 20:10

Fatma ve Mehmet Şenol çifti 33 yıldır göremedikleri kızları Gülsüm'e kavuşmanın hayaliyle yaşıyor. Gençlik Dairesi'nin 4 yaşındayken el koyduğu Gülsüm'ün merdivenden düştüğünü anlatan çift, 'Üç çocuğumuz daha var. Onlara baktık da Gülsüm'e mi bakamadık" diye feryat ediyor.

ALMANYA'nın Gelsenkirchen kentinde yaşayan Fatma-Mehmet Şenol (67) çifti 33 yıl önce, henüz dört yaşındayken Gençlik Dairesi tarafından ellerinden alınan kızları Gülsüm'ü arıyor. Şu anda 37 yaşında olan Gülsüm'ü bulabilmek için çalmadık kapı bırakmadıklarını söyleyen Kütahyalı Şenol çifti, 'Ne yazık ki tüm kapılar yüzümüze kapandı. Çocuğumuzun velayetini aldılar. Belli aralıklarla bile görmemize izin vermediler. 33 yıldır nerede, kiminle, ne durumda bilmiyoruz' diye gözyaşı döktüler.

DÖVDÜĞÜMÜZÜ İDDİA ETTİLER

1970'de Almanya'ya geldiğini söyleyen madenden emekli Mehmet Şenol yaşadıklarını şöyle anlattı: 'İki çocuğumuz vardı. 1976'da ikiz kızlarımız Gülsüm ve Bedriye dünyaya geldi. 1980'de eşim hastaneye yatmıştı. Gülsüm merdivenlerden düştü. Vücudunda morluklar oluştu. Hastaneye götürdük. Muayeneden sonra doktorlar çocuğu dövdüğümüzü söylediler. Beni de karakola götürdüler. Bu arada kızımızı Gençlik Dairesine teslim etmişler. Ondan sonra yüzünü hiç göremedik. Gençlik Dairesine, Konsolosluğa gittik ama sonuç alamadık. Mahkeme velayeti almış. Nerede olduğunu bile söylemediler. En son '18 yaşına girince, isterse o sizi bulur, peşini bırakın' dediler. Günlerce yollarda dolaşıp, izini aradık. 18 yaşını doldurdu, ne arayan, ne soran var. Ölmeden önce tek arzumuz kızımıza kavuşmak.'

ÜÇÜNE BAKTIM DA ONA MI BAKAMADIM?

Gülsüm'ün ikisi büyük, biri ikizi olmak üzere üç kardeşi olduğunu anlatan anne Fatma Şenol ise, 'Diğer yavrularıma baktım da ona mı bakamadım' Böyle uygulama olur mu? Bir yavruyu nasıl anasından ayırırlar? Şimdi ne durumda bilmek istiyorum. Hayatta olup olmadığını bile bilmiyoruz. Elimizde kalan fotoğraflarıyla avunuyorum. Ne olur yetkililer bizim sesimizi duysunlar. Yavrumu bağrıma basmak istiyorum. 33 yıllık hasret yeter? dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 33 Yıllık Evlat Hasreti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement