Sultanbeyli Belediyesi tarafından 'Göç' temasıyla bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Uluslararası İstanbulensis Şiir Festivali'nin tanıtımı düzenlenen basın toplantısıyla gerçekleştirildi. 15 ülkeden 38 şairin şiirleriyle katılım göstereceği festival, 26-29 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
Uluslararası ölçekte Sultanbeyli Belediyesi tarafından bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Uluslararası İstanbulensis Şiir Festivali'nin tanıtımı Sepetçiler Kasrı'nda düzenlenen basın toplantısıyla gerçekleştirildi. Festivalin tanıtım toplantısına Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin'in yanı sıra sanat ve siyaset alanında ünlü isimler katıldı. Filistinli şair Fatva Tukan'ın 'Yurdumda Ölmek Yeter Bana' dizelerinden hareketle 'Göç' temasıyla gerçekleştirilecek olan festivalin, bu yıl ki onur konuğu ünlü şair Cahit Kortak oldu. 15 ülkeden 38 şairin şiirleriyle katılım göstereceği festival, göçün ve göçmenlerin sesi olmak için dört gün boyunca farklı mekanlarda sanatseverleri buluşturacak. Genç şairler sesini duyurmak için, şiirin önemini festival boyunca farklı okullarda düzenlenen etkinliklerde anlatacaklar. Filistin'den Azerbaycan'a, Yunanistan'dan İngiltere'ye varana kadar şairlerin yer alacağı festival, 26-29 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
"MÜLTECİLERE KARŞI AVRUPA'NIN MÜTHİŞ BİR DUYARSIZLIĞI VAR"
Göç temasıyla bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Uluslararası İstanbulensis Şiir Festivali'nin tanıtım toplantısından konuşma yapan Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, "Geçen yıl mazlum coğrafyalar temamızdı, bu yıl ise 'Göç' ana temamız oldu. Sayın Cumhurbaşkanımızın iki gündür dünyaya verdiği mesajı birlikte takip ediyoruz. Hakikaten bu konuda Avrupa'nın batının müthiş bir duyarsızlığıyla karşı karşıyayız harcanan rakamlar önemli ama ondan ziyade de bu olaya bakış önemlidir. Ne zaman Avrupa için bir tehdit oluşturduğunu düşündüler ondan sonra hareketlenmeye başladılar. Sayın Merkel'in beş ayda beşinci Türkiye ziyareti gerçekleştirdi. Yine ona bir şey demiyoruz, çünkü, onların içinde en duyarlı olanı, diğerlerinde ise ses seda yok. Biz Türkiye Cumhuriyeti olarak 10 milyar doları harcamışız, tüm dünyanın harcadığı rakam ise 450 milyondur" dedi.
"ŞAİRLERİN SESİNİ BÜTÜN DÜNYAYA DUYURMAK İSTİYORUZ"
Sultanbeyli'de yaşamını sürdüren Suriyelileri, ilçe için bereketli misafirler olduğunu söyleyen Başkan Keskin, "Bugün Sultanbeyli'nin bereketi olduğuna inandığımız misafirlerimiz var. Arkadaşlarımız o misafirlerimize ellerinden gelen her türlü özveriyi göstermeye çalışıyorlar. Arzumuz dünyada herkesin özgürce yaşamını sürdürmesidir. Dinin, ırkının, mezhebinin ne olduğunun çok fazla bir ehemmiyeti yok, insan olması yeterlidir. Orada bir çığlık var, ne diyor şair 'Bari müsaade edin ülkemizde ölelim' maalesef ciddi bir duyarsızlık var. Daha öncede söylendiği gibi tarihçiler mi iyi anlatır, edebiyatçılar mı iyi anlatır yoksa siyasetçiler mi iyi anlatır. Bizce en iyi anlatanlar şairlerdir. Bu yüzden şairlerimizin o güzel mısralarını bütün dünyaya duyurmak istiyoruz" diye konuştu.
Bugün tanıtımı yapılan 4'üncü Uluslararası İstanbulensis Şiir Festivali ilk olarak yarın Sultanbeyli Kültür Merkezi'nde yapılacak olan açılışla sanatseverlere merhaba diyecek. - İSTANBUL
Son Dakika › Güncel › 4'üncü Uluslararası İstanbulensis Şiir Festivali Başlıyor - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?