5 Üniversiteden 45 Öğrenci 30 Meslek Dalını Anlattı - Son Dakika
Güncel

5 Üniversiteden 45 Öğrenci 30 Meslek Dalını Anlattı

5 Üniversiteden 45 Öğrenci 30 Meslek Dalını Anlattı

ŞUBAT ayında kurulan 'Münih DİTİB'in Üniversitelileri' isimli grup, Münih'teki dünyaca ünlü Ludwig Maximilians Üniversitesi (LMU), Münih Teknik Üniversitesi (TUM) ve Hochschule München, Katolik Vakfı Yüksekokulunun yanı sıra özel FOM Yüksekokulunda eğitim gören 45 Türk öğrenci ile...

28.05.2018 20:04

ŞUBAT ayında kurulan 'Münih DİTİB'in Üniversitelileri' isimli grup, Münih'teki dünyaca ünlü Ludwig Maximilians Üniversitesi (LMU), Münih Teknik Üniversitesi (TUM) ve Hochschule München, Katolik Vakfı Yüksekokulunun yanı sıra özel FOM Yüksekokulunda eğitim gören 45 Türk öğrenci ile 'SCHOOL2UNI' isimli mesleki danışma ve bilgilendirme programı düzenledi.

DİTİB Gençleri Grubu'nun sözcüsü ve TUM makina mühendisliği öğrencisi İsmail Kuzu'nun verdiği bilgilere göre, 5 değişik üniversitede eğitim gören Türk gençleri, 30 farklı meslek dalında üniversite adayı gençleri bilgilendirdi. Gençleri üniversitelere bilinçli olarak yönlerdirme amacı taşıyan ve dört saat süren etkinlik büyük ilgi gördü.

ÜNİVERSİTELİ GENÇLERİMİZİN ACI TABLOSU Özel üniversite FOM Yüksekokulu eğitim görevlisi Prof. Dr. Kemal Orak ise etkinlikte yaptığı açıklamada şunları söyledi;

"Gençlerimiz ellerindeki fırsatın farkında değil. Almanya'da eğitim parasız. Bakın, bir LMU dünya sıralamasında 45. sırada. TUM ise 49. sırada. Türkiye'deki ünlü Boğaziçi Üniversitesi ise 400. sırada. Aileler çocukları için buraya girsin diye servet harcıyor. Oysa çok daha iyi üniversiteler burada bedava ve herkes girebiliyor. Almanya genelinde üniversitelerde 32 bin Türk öğrenci var. Bunun 9 bini Türkiye'den gelme. Kaldı 23 bin. Almanyada toplam 2 milyon 800 bin öğrenci var. Bakın tablo ortada. Üniversiteli gençlerimizin oranı yüzde bir bile değil ne yazık ki" dedi.

Yurtdışı Eğitim Kurumu (YEK) yetkilisi makina mühendisi Levent Karadağ ise, "Biz Alman eğitim sisteminin dışladığı gençleri YÖK ile ortak projelerde eğitip üniversitelere tekrar kazandırıyoruz. Buna lise diploması da dahil" dedi.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Güncel 5 Üniversiteden 45 Öğrenci 30 Meslek Dalını Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement