'500 Kitap Projesi' Dobırçan ve Gilan'da Başladı - Son Dakika
Güncel

'500 Kitap Projesi' Dobırçan ve Gilan'da Başladı

\'500 Kitap Projesi\' Dobırçan ve Gilan\'da Başladı

Priştine Yunus Emre Türk Kültür Merkezi tarafından ilk kez başlatılan '500 Kitap Projesi', Kosova'nın doğusundaki Dobırçan ve Gilan'da büyük ilgi gördü.

01.10.2012 14:44  Güncelleme: 14:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Priştine Yunus Emre Türk Kültür Merkezi tarafından ilk kez başlatılan '500 Kitap Projesi', Türkler'in yoğun olarak yaşadığı Kosova'nın doğusundaki Dobırçan ve Gilan'da büyük ilgi gördü.

Bir ilke imza atan Priştine Yunus Emre Türk Kültür Merkezi Dobırçan ve Gilan'da Türkçe eğitim gören öğrencilere Kosovalı yazar Enver Baki'nin çocuklara yönelik öykü kitaplarını dağıttı. '500 Kitap Projesi' kapsamında Dobırçan, Nazım Hikmet İlköğretim Okulu ile Gilan Musa Zajmi İlköğretim Okulu'nda şiir saatleri düzenlendi. Türk öğrenci ile öğretmenlerin katılımıyla gerçekleşen şiir saatlerinde çocuklara yazar Enver Baki'nin kitapları dağıtıldı, ardından da şairler ile öğrenciler tarafından şiirler okundu.

Proje Kurulu üyesi öğretmen Selim Selim tarafından açılan şiir saatlerinde konuşan Priştine Yunus Emre Türk Kültür Merkezi Okutmanı Serdar Yörüsün Yunus Emre Enstitüsü'nün, kuruluş amaçları doğrultusunda Türk kültürünün, tarihinin, dilinin ve edebiyatının daha iyi tanıtılması ve öğretilmesi amacıyla araştırmalar yapmak, farklı kurumlarla işbirliği yaparak bilimsel çalışmaları desteklemek ve ortaya çıkan sonuçları çeşitli yayınlar vasıtasıyla kamuoyuna duyurmak amacına yönelik faaliyetler yürüttüğünü anımsattı.

Serdar Yörüsün, "Okumak, anlamak demektir. Okuruz, düşünürüz; okuruz, etkileniriz; okuruz, yeni bilgiler öğreniriz ve bambaşka dünyaların kapılarını açarız.Biz okumaya çok büyük önem veriyoruz. 500 Kitap Projesi ile öğrencileri şiirlere, hikayelere, romanlara yaklaştırmayı ve Kosovalı yazarlara destek olmayı istedik" diye konuştu.

Şiir saatlerinde '500 Kitap Projesi' fikrinin doğuşu ve hayata geçirilmesi hakkında konuşan yazar Enver Baki, bu proje ile öğrencileri kucakladıklarını belirtti. Projesinin odağında olan Enver Baki'nin kişiliği ve eserleriyle ilgili Dobırçan'daki şiir saatinde öğretmen Selim Selim, Gilan'da da öğretmen Celal Mustafa konuştu. Şiir dinletisi çerçevesinde de Enver Baki, Arif Bozacı ve öğrenciler kendi şiirlerini okudu. Şiir saatlerinde, şiirleri okunarak, merhum yazarlar Necati Zekeriya ve Hasan Mercan da anıldı. '500 Kitap Projesi' kapsamında Mitroviça, Vıçıtırın, Priştine, Prizren ve Mamuşa'da da şiir saatleri düzenlenerek, çocuklara yazar Enver Baki'nin kitapları dağıtılacak.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel '500 Kitap Projesi' Dobırçan ve Gilan'da Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement