554 Şiirle 'Çanakkale Destanı' Kitabı - Son Dakika
Güncel

554 Şiirle 'Çanakkale Destanı' Kitabı

554 Şiirle \'Çanakkale Destanı\' Kitabı

Kayseri'nin Pınarbaşı Belediyesi ile Kayseri Halk Ozanları Derneği, Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl dönümü nedeniyle Türkiye'nin birçok ilinden şairlerin gönderdiği 'Çanakkale' konulu şiirlerini bir kitapta topladı.

16.12.2015 16:35

Kayseri'nin Pınarbaşı Belediyesi ile Kayseri Halk Ozanları Derneği, Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl dönümü nedeniyle Türkiye'nin birçok ilinden şairlerin gönderdiği 'Çanakkale' konulu şiirlerini bir kitapta topladı. Kitapta, 554 şiir yer aldı.

Pınarbaşı Belediyesi'nin Kültür Yayınlarından çıkan kitabın tanıtımı için Kayseri Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya Pınarbaşı Belediye Başkanı Dursun Ataş, Halk Ozanları Derneği Başkanı Turgut Aydın ve Erciyes Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Atabey Kılıç katıldı.

Toplantıda konuşan Halk Ozanları Kültür Derneği Başkanı Turgut Aydın, kendilerine destek veren Pınarbaşı Belediye Başkanı Dursun Ataş'a teşekkür etti. Aydın, "2 yılın çalışması, kolay değil. Emek ettik, yeri geldi uykularımızı kaçırdık ama edebiyat dünyasına ve bugün içi boşalmış dejenere bir nesile bizim de en azından bir damla bir şey yapıp da kurtarabilme adına, bir şeyler yapmaya çalıştık" dedi.

Pınarbaşı Belediye Başkanı Dursun Ataş, Çanakkale'de yazılmış şiirler ve ağıtların kitapta toplandığını söyledi. 500 şiirden oluşan ve Türkiye'nin yörelerinden gelen eserleri kitapta toplayıp milli duyguyu gelecek nesillere aktarmak istediklerini söyledi.

Ataş, "Kültür yayını olarak çıkarttık. Milli hassasiyet olan her konuda üzerimize düşeni yapmaya çalıştı. 5 bin civarında basıldı, Türkiye'nin her tarafında dağıtılacak" dedi. - Kayseri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 554 Şiirle 'Çanakkale Destanı' Kitabı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement