6 Camide 6 Ton Süt Dağıtıldı - Son Dakika
Güncel

6 Camide 6 Ton Süt Dağıtıldı

6 Camide 6 Ton Süt Dağıtıldı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, merkez Karesi Belediyesi ve Süt Üreticileri Birliği, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümünde süt üreticisine destek olmak için 6 camide, 6 ton süt dağıttı.

18.03.2016 16:34

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, merkez Karesi Belediyesi ve Süt Üreticileri Birliği, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümünde süt üreticisine destek olmak için 6 camide, 6 ton süt dağıttı.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Karesi Belediyesi, Çanakkale Zaferi'nin yıldönümünde süt üreticilerine destek olmak için 6 ton süt dağıttı. AK Parti Balıkesir Milletvekili Kasım Bostan, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Birol Şahin, Karesi Belediye Başkanvekili Yasin Sağay, AK Parti Balıkesir İl Başkanı Dinçer Orkan, Karesi Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Hocaoğlu, Süt Birliği Başkanı Cihat Şimşek, Zağnospaşa Camii'nde cuma namazı çıkışında vatandaşlara süt ikram etti. Cuma namazı için camiye gelen Balıkesirsporlu futbolcular da etkinliğe katılıp, süt içti.

Büyükşehir ve Karesi Belediyeleri'nin, süt üreticileri birliğinden 6 ton sütü fiyatı 60 kuruşa kadar düşmesine karşın 1 lira 15 kuruştan alarak vatandaşlara ikram ettiğini söyleyen AK Parti Balıkesir Milletvekili Kasım Bostan, "Büyükşehir ve Karesi Belediyeleri olarak süt üreticilerinin yanındayız. AK Partili belediyeler çalışır, üretir ve üretenin yanında olur. Bugün Zagnospaşa ile birlikte Arabacıoğlu, Toygar, Adnan Menderes, Hamidiye, Küçüksanayi Camisi'nde vatandaşlarımıza süt ikram ediyoruz. Bugün, Çanakkale Zaferi'nin 101. yılını kutluyoruz. Bu anlamlı günde hem şehitlerimize hem de süt üreticimize sahip çıkacağız. Süt dökerek, üreticiye sahip çıkılamayacağını biliyoruz. Sütü dökmek yerine, paylaşıp, ikram ederek farkındalık oluşturmak istiyoruz" dedi.

Milletvekili Bostan, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın da süt üreticilerine destek olmak için aldığı önlemlere dikkat çekerken, süt tozu üretiminin teşvik edildiğini, süt tozu ithalatının durdurulduğunu ve süt tozunun ihracat kapsamına alındığını vurguladı. Yurt dışında olan Edip Uğur ile Yücel Yılmaz ise süt dağıtımına katılmadı.

CHP Altıeylül İlçe Başkanlığı'nın geçen 16 Şubat'taki süt üreticisinin sesini ve sorunlarını duyurmak için düzenlediği eylemde bazı üreticiler sembolik olarak sütü yere dökmüştü.

- Balıkesir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 6 Camide 6 Ton Süt Dağıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement