7 Kiloluk Böbrek Ameliyatla Alındı - Son Dakika
Güncel

7 Kiloluk Böbrek Ameliyatla Alındı

7 Kiloluk Böbrek Ameliyatla Alındı

Denizli'de 23 yaşındaki Muhammet Aydoğan'ın idrar kanalı darlığı nedeniyle 7 kiloya ulaşan sol böbreği ameliyatla alındı.

30.01.2013 15:21

Denizli'de 23 yaşındaki Muhammet Aydoğan'ın idrar kanalı darlığı nedeniyle 7 kiloya ulaşan sol böbreği ameliyatla alındı. Ameliyatı gerçekleştiren Denizli Devlet Hastanesi Üroloji Uzmanı Dr. Muzaffer Keçelioğlu, idrar kanalının darlığı nedeniyle hastanın böbreğinin kistik bir yapıya dönüştüğünü söyledi.

Denizli'de yaşayan Muhammet Aydoğan böbrek ağrısı şikayetiyle Denizli Devlet Hastanesi'ne gitti. Üroloji uzmanı Dr. Muzaffer Keçelioğlu'nun yaptığı muayene sonucunda sol böbreğinin 7 litre sıvı biriktirip kistik bir yapıya ulaştığı ve karın içinin yüzde 80'ini kapladığı belirlenince hasta ameliyata alındı. Ameliyatı gerçekleştiren Dr. Muzaffer Keçelioğlu, idrar kanalının darlığı nedeniyle hastanın böbreğinin idrar dolu bir kese haline geldiğini, böbreğin büyümesi sonucunda hastadan 7 kilo ağırlığında kist çıkarıldığını söyledi.

Dr.Keçelioğlu, hastanın böbreğinin alındığını, sağlık durumunun iyi olduğunu belirterek, "Bu hastamızda, doğumundan itibaren böbrek idrarla dolarak harap olduğu için hastanın böbreği bir travma sonucunda yırtılabilir, patlayabilir veya iltihap kapıp içi cerahat dolu bir kese haline gelebilirdi. Biz tüm bu tehlikeleri yaptığımız ameliyatla önlemiş olduk. Böbreği 7 litre sıvı toplayarak kist haline dönüşmüş. Rahatsızlığın daha önceki yıllarda tespit edilmesi halinde hastanın böbreğinin kurtarılma şansı olabilirdi. Ancak, bu hastalık ilk dönemlerde çok fazla belirti göstermeyebilir. Vücutta sadece bir ağırlık oluşabilir. Bu nedenle böyle şikayetleri olan hastaların mutlaka bir uzman doktora başvurmaları gerekir" dedi.

ONB(İÖ/CK) - Denizli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 7 Kiloluk Böbrek Ameliyatla Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement