80'lerde Çocuk Olmak Partisiyle Doyasıya Eğlendiler - Son Dakika
Güncel

80'lerde Çocuk Olmak Partisiyle Doyasıya Eğlendiler

80\'lerde Çocuk Olmak Partisiyle Doyasıya Eğlendiler

"80'lerde Çocuk Olmak" partisiyle de akıllara kazınan nostalji dolu dakikalarla etkinlik gerçekleştirildi.

25.04.2018 15:51  Güncelleme: 15:50

Adana'nın Çukurova ilçesinde bulunan İlknur Kara Okullarında ana okul, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin okul bahçesinde düzenledikleri gösterileri sergilerken dijital dünyanın gölgesinde kalan sokak oyunlarını hatırlatan ve halka açık olan "80'lerde Çocuk Olmak" partisiyle de akıllara kazınan nostalji dolu dakikalarla etkinlik gerçekleştirildi. Eski oyunlarla çocukların yanı sıra velilerde doyasıya eğlendi.

Son olarak 80'li ve 90'lı yıllarda etkin bir şekilde oynanan sokak oyunlarının keyifle oynandığı, anılara sahne olan bir etkinlik düzenledi. Yakar top, topaç çevirme, sek sek, sandalye kapmaca, yağ satarım bal satarım gibi sokak oyunlarının oynandığı "80'lerde Çocuk Olmak" partisinde, ebeveynlere çocuklarıyla ortak anılara sahip olması gibi eşsiz bir deneyim edinme fırsatı sağlandı.

Yeni kampüsünde Anaokulundan Fen Lisesine kadar eğitim-öğretim sunan bireysel eğitimin öncü kuruluşlarından İlknur Kara Okulları yeni nesil teknolojileri takip eden ve öğretim hayatının içine entegre eden bir yapıya sahip olan bir okul olmasına rağmen gelenekselden kopmayan yapısıyla dikkat çekiyor. Okulun kurucusu İlknur Kara, Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan coşkusunu eski yıllardaki heyecanıyla kutlamak adına böyle bir etkinlik gerçekleştirdiklerini belirtti. İlknur Kara sözlerine şöyle devam etti " Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 98. yıl dönümü ve ilk Meclis Başkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlamanın onur ve gururunu yaşıyoruz. Okulumuz öğrencileri ve öğretmenleri bu anlamlı güne özveriyle hazırlanması sonucunda sergiledikleri gösteriyle izleyicilere eğlenceli anlar yaşattı. Dijital dünyanın hayatımıza sağladığı faydaları kullanan ve yeni teknolojileri öğreten bir okul olmamızın yanı sıra gelenekselden kopmamaya da özen gösteriyoruz. Sokak oyunlarının günümüzde modası geçmiş olsa da faydalarını göz ardı edilemez. Seksek, ip atlama, misket, topaç, saklambaç, yakar top gibi pek çok oyun vazgeçilmez ve unutulmaz hatıraları barındırmasının yanı sıra paylaşma, mücadele, özgüven, girişkenlik, hakkını arama, sosyalleşme, empati, yardımlaşma, yaratıcı düşünme gibi pek çok beceri ve ahlaki değerler kazandırmaktadır. İlknur Kara Okulları olarak çocukların dokunarak hissederek öğrenebileceği, el becerisini geliştirebileceği ve bedenini kullanabileceği ortamların zekâyı da öğrenme becerisini de daha iyi arttırabileceği etkinliklerle buluşmasını sağlamak istiyoruz."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 80'lerde Çocuk Olmak Partisiyle Doyasıya Eğlendiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement