Bağcılar Belediyesi Halk Sarayı'nda düzenlenen programa vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Açılış konuşmasını yapan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, istişare programlarının ortak aklın bulunmasına katkıda bulunduğunu ifade etti. Bağcılar'ı ilçede yaşayanlarla birlikte yönetme arzusuyla 17 yıl önce Gönüllü Meclisi'ni hizmete sunduklarını hatırlatan Çağırıcı, "Bu amaçla inşa ederek hizmete açtığımız Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi'miz önemli bir hizmeti yerine getiriyor." dedi. AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk de, kadınların önceki yıllarda hayatın her alanında yeterince yer almadığını belirterek "Son 10 yılda kadınlarımıza çeşitli hizmetler verildi. Kadınlarımız ciddi manada hayatın içinde yer almaya başladı" diye konuştu.
"SURİYELİ KARDEŞLERİMİZ İÇİN KERMES DÜZENLEYECEĞİZ"
Kadın Meclisi Başkanı Sümeyra Doğan da Şubat ayında Suriyeli göçmenler için kermes düzenleyeceklerini kaydetti. Sunumlar sırasında panel başkanlığı yapan Özlem Şahin de, Bağcılar'ın kardelenlerinin yaşadıkları hatıraları paylaşacaklarını belirtti. İlahiyat Fakültesi Mezunu ve Din Kültürü Öğretmeni Makbule Topçu, sunumunda büyümeye başlayan iki çocuğuyla büyük sorunlar ve çatışmalara yaşamaya başladığını belirterek, popüler kültürün toplumun manevi hayatını altüst ettiğini anlattı. Çocuklarının "twitter" ve "facebook"tan satanist gruplarla görüşmeye başladığını ve endişeye kapıldığını anlatan Topçu, "Çeşitli müzik grupları kurarak masum görünüşle içten içe kendi fikirlerini saf zihinlere enjekte ediyorlar" dedi. Küçük çocuğunun da etkilendiğini ifade eden Topçu, Bağcılar Belediyesi Kadın Meclisi'ne girdikten sonra hem arkadaşlık ortamına kavuştuğunu hem de sıkıntılarından kurtulduğunu ifade etti. Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi'nin önemine dikkat çeken Topçu, "Travma döneminde beni tutup ayağa kaldırdınız. Size çok teşekkür ediyorum." dedi. Bağcılar Belediyesi Bilge Kadın Platformu Okuyucusu Gazali Günay da kitap okumayı çok sevdiğini belirterek, ailevi sorunlar yaşarken oğlunu getirdiği Bağcılar Kültür Merkezi'ndeki kütüphane ile tanıştığını ifade etti. Günay, "Streslere dayanamayan vücudum yorulmuştu. Kısa sürede o kadar büyük hastalıklar yaşadım ki, hatırlamak bile beni yoruyor. Eşim ile olmaması gereken durumlar yaşadım. Bir insanın tek başına atlatamayacağı travmayı Platforma katılarak atlattım. Arkadaşlarımızla birlikte kitap okuyup değerlendirmesini yapıyoruz. Kişisel gelişim kitaplarını okumaya başladım. Zamanla ruhumun ve bedenimin iyileştiğinin farkına vardım" şeklinde konuştu.
"EHLİYET ALMAK İSTİYORUM"
Üç çocuk ve bir torun sahibi olan 81 yaşındaki Emine Dana da, Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi'nde okuma yazmayı öğrendiğini belirterek, "Artık torunlarımla internetten mesajlaşabiliyorum. Araba kullanabilmek için ehliyet almak istiyorum. Anne ve babalara tavsiyem de mutlaka kız çocuklarını okutsunlar" dedi. 4 çocuk 8 torun sahibi 58 yaşındaki Fatma Yılmaz da Merve isimli torununun fiziksel gelişimini yeterince yapamadığını belirterek, "Gelinimle birlikte Merve'nin sağlığına kavuşması için çaba gösterdik. Engelliler Sarayı'na getirdikten sonra artık konuşmayı ve yürümeyi öğrendi. Bize ihtiyaçlarını söyleyebiliyor." dedi. Öğretmen Nihal Duyar da babasının üzerinde çok emeği olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:
"Bağcılar'da yaşamaktan dolayı mutluyum. Çünkü burada bilgi almak isteyen gençlerimiz var. Onlara faydalı olmak için çalışıyoruz. Alaaddin Kadayıfçıoğlu Kız Meslek Lisesi'ndeki öğrencilerime rol model olmaya çalışıyorum. Uluslararası yarışmalarda birçok başarılar elde ettiler. Çeşitli üniversitelerde yüzlerce öğrencimiz var. Yurt dışına birçok proje yapıyoruz. Öğrencilerimiz şimdi birçok ülkeyi ve insanları tanıma şansı edindiler."
Toplantıya ayrıca İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz ve İlçe Müftüsü Hasan Hüsna Sula, AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Fatma Kıratlı da katıldı.
Son Dakika › Güncel › 81 Yaşında Ama Ehliyet Almak İstiyor - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?