9. Asya Oyunları'nda Break Dans Müsabakaları Düzenlendi - Son Dakika
Güncel

9. Asya Oyunları'nda Break Dans Müsabakaları Düzenlendi

9. Asya Oyunları\'nda Break Dans Müsabakaları Düzenlendi

HANGZHOU, 7 Ekim (Xinhua) -- Çin'in doğusundaki Zhejiang eyaletinin Hangzhou kentinde düzenlenen 19. Asya Oyunları'nda kadınlar break dans grup karşılaşmasında mücadele eden Çinli sporcu Liu Qingyi, 6 Ekim 2023. (Fotoğraf: Song Yanhua/Xinhua)

07.10.2023 14:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çin'in doğusundaki Zhejiang eyaletinin Hangzhou kentinde düzenlenen 19. Asya Oyunları'nın açılış töreni sırasında Hangzhou Olimpik Spor Merkezi Stadyumu'nda geçit törenine katılan Çin delegasyonu, 23 Eylül 2023. (Fotoğraf: Song Yanhua/Xinhua)

Çin delegasyonu başkan yardımcısı, Çin'in Hangzhou Asya Oyunları'nda temiz spor yapılmasını sağlamak için titiz dopingle mücadele önlemleri aldığını söyledi.

HANGZHOU, 7 Ekim (Xinhua) -- Çin delegasyonu başkan yardımcısı Li Yingchuan, Çin'in Hangzhou Asya Oyunları'nda temiz spor yapılmasını sağlamak amacıyla önceden hazırlanan detaylı dopingle mücadele planlarını uygulamaya koyduğunu söyledi.

Li, Cuma günü yaptığı açıklamada, "Perşembe günü itibarıyla 249 Çinli atlete test uygulandı ve şu ana kadar herhangi bir doping vakası rapor edilmedi" dedi.

Çin, Asya Oyunları'na hazırlanan sporcular üzerindeki doping testlerine Ocak 2022'de başladı. Sporcuların bu süreçte dopingle mücadele kursları almaları ve sınavlara katılmaları mecbur tutuldu. Li, "Çinli sporcuların dopingle mücadele eğitimi alması zorunludur" dedi.

Oyunlardan önce delegasyon, sporcuların kullanmasına izin verilen beslenme ürünleri ve ilaçların bir listesini yayımladı.

Li, "Sporcular Asya Oyunları köyüne vardıklarında, yanlarındaki eşyalar listeye göre kontrol edildi. Anti-doping yönetimi etkinlik boyunca devam eden önemli bir görevdir" diye ekledi.

Eylül ayı sonlarında, Dünya Dopingle Mücadele Ajansı (WADA) icra kurulu toplantısı Shanghai'da gerçekleştirilirken, 3. CHINADA Uluslararası Dopingle Mücadele Sempozyumu Hangzhou'da yapıldı. WADA Başkanı Witold Banka sempozyum sırasında, Çin'in dopingle mücadele eğitiminden övgüyle söz ederek, Çin ile daha fazla işbirliğini umut ettiğini dile getirdi.

Witold Banka, "Dopingle mücadelede küresel bir düzenleyici olarak WADA, Asya Oyunları sırasında dopingle mücadele test faaliyetlerini denetlemek üzere bağımsız bir gözlemci programı yürütecek ve sonrasında bir rapor hazırlayacağız" ifadelerini kullandı.

Çin delegasyonu başkan yardımcısı Li, "Çin dopingle mücadele projelerini kararlılıkla desteklerken, ülkenin dopingle mücadelede kaydettiği ilerleme WADA, Uluslararası Test Ajansı (ITA) ve Asya Olimpiyat Konseyi (OCA) gibi uluslararası kuruluşlar tarafından da takdirle karşılanmıştır" dedi.

Li, "Çin'in benimsediği dopinge 'sıfır tolerans' ve 'sıfır doping sorunu' yaklaşımları, küresel dopingle mücadele davasına büyük bir katkı sağlamaktadır" diye konuştu.

Kaynak: Xinhua

Son Dakika Güncel 9. Asya Oyunları'nda Break Dans Müsabakaları Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement