Aa'nın Mardin Bürosu Açıldı - Son Dakika
Güncel

Aa'nın Mardin Bürosu Açıldı

Aa\'nın Mardin Bürosu Açıldı

Anadolu Ajansı (AA) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk'ün de katıldığı törenle AA'nın Mardin bürosunun açılışı gerçekleştirildi.

12.12.2012 14:45

Anadolu Ajansı (AA) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk'ün de katıldığı törenle AA'nın Mardin bürosunun açılışı gerçekleştirildi.

AA Genel Müdürü Öztürk, Vali Turhan Ayvaz, Belediye Başkanı Beşir Ayanoğlu, Müftü Dursun Ali Coşkun, Mardin Diyarbakır Metropolit Saliba Özmen ve çok sayıda davetlinin katılımıyla Orta Doğu Caddesi'ndeki büronun önünde tören düzenlendi.

Öztürk, Vali Ayvaz, Belediye Başkanı Ayanoğlu, Müftü Coşkun ve Metropolit Özmen ile AA Yönetim Kurulu üyelerince "12.12.2012 saat 12.00"da Mardin bürosunun açılış kurdelesi kesildi.

Kemal Öztürk, törende yaptığı konuşmada, Türkiye'nin en güzel, en tarihi şehirlerinden biri olan ve kendisinin de çok sevdiği Mardin'de ofis açmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

AA'nın 1920'de başlayan bir serüveninin olduğunu, tam 92 yıldır Türkiye ve dünyada yaşanan olaylara tanıklık ettiklerini kaydeden Öztürk, tarafsız, objektif ve ellerinden geldiğince de hızlı bir şekilde bu haberleri bütün dünyaya yayınladıklarını aktardı.

Bu yıl diğer yıllardan farklı olarak AA'nın bundan sonraki yıllarında ne yapacağına dair bir plan açıkladıklarını bildiren Öztürk, planın adının "AA 100. Yıl Vizyonu" olduğunu, tıpkı Cumhuriyetin 100. Yıl Vizyonu olduğu gibi AA'nın da bu vizyona paralel, bunu destekleyen bir çizgide "100. Yıl Vizyonu"nu hazırladıklarını ve kamuoyuna deklere ettiklerini anlattı.

Sekiz yıl içinde yani AA 100 yaşına geldiğinde 11 dilde yayın yapacaklarını belirten Öztürk, 2012 yılında planladıkları 3 dilde yayını hayata geçirdiklerini, Arapça, Boşnakça ve Rusça'nın şu anda yayında olduğunu, buna İngilizce ve Türkçe'yi de eklediklerinde AA'nın şu anda 5 dilde yayın yaptığını vurguladı.

- Mardin'in güzellikleri dünyaya yayılacak -

Kurulduğu gün, AA için Mustafa Kemal'in bir misyon tanımlaması olduğuna dikkat çeken Öztürk, şöyle konuştu:

"O da 'Anadolu'nun sesini tüm dünyaya duyuracak' diye bir telgraf çekmişti Anadolu'ya. Biz bugün Türkiye ve Anadolu'nun sesini tüm duyurabilecek bir altyapı çalışmasının ilk adımlarını gerçekleştirdik. Mardin'de AA'nın özel bir ilişki kurması ve özel bir irtibat kurması gerekiyor. Sebebi de Mardin'de büyük bir Arap dili yaygınlığı var. Arap kültürü ve nüfusu da var. AA şu anda Orta Doğu'nun tam 20 ülkesinde ofis açtı. Arapça yayın yapıyor. Fas'tan Beyrut'a kadar Arapça konuşan bütün ülkelerde gazete, televizyon, internet ve kağıda basılı herhangi bir yayın organı AA'nın Arapça yayınlarını alabiliyor. Dolayısıyla Mardin'de yapacağımız bir haber, mesela taş evlerin hikayesi, Mardin'in tarihi hikayesi ya da Mardin'deki kültürel yapımızın bir haberi bütün Orta Doğu medyasına ulaştırılabilecek bundan sonra. o yüzden AA'nın Mardin ofisi sadece Türkiye içerisinde yayın yapan bir ofis değil, aynı zamanda bütün dünyaya Mardin'i tanıtabilecek Mardin'in tarihi güzelliğini anlatabilecek bir potansiyele sahip. Sadece Orta Doğu ülkelerine değil, buradaki haberimizi Boşnakçaya çevirip bütün Balkanlara yayınlayacağız. Rusya'ya çevirip bütün Kafkaslara yayınlayacağız. İngilizce'ye de çevirince bütün dünyaya yayınlayacağız. Ümit ediyor ve inanıyoruz ki bu haberlerle birlikte Mardin'in tanıtımı, güzellikleri, bütün dünyaya yayılacak. Daha çok turist, uluslararası ilişkilere açık bir hale gelecektir Mardin."

Öztürk, şu anda Katar'ın en çok satan gazetesi El Şah'ın 15 günde bir yayımladığı bir Türkiye ekinin bulunduğunu, isminin de "Türkiye'den görünümler" olduğunu bildirerek, bu ekin, AA tarafından hazırlandığını, sadece Türkiye'nin kültürel, coğrafi, doğal ve tarihi güzelliklerinin tanıtımının yapıldığını, bütün Katar'ın bu eki okuduğunu söyledi.

"İşte bu ekte Mardin ve Mardin'in tanıtıldığı bir haber eminim ki şehrimize çok faydası olacaktır. Ofisimiz AA'nın tecrübeli elemanları tarafından yönetiliyor. Eminim ki daha yoğun ve kapsamlı haberler yapacaklardır. Daha çok çalışacaklardır. Ajansımız Mardin halkı ve vatandaşlarının emrindedir. Her türlü haberlerinizi, çalışmalarınızı bütün dünyaya Valiliğimizin, Belediyemizin, Müftülüğümüzün, Metropolitimizin her türlü çalışmasını duyurmak isteriz" diyen Öztürk, bunu büyük bir keyifle yapacaklarını sözlerine ekledi.

-Vali Ayvaz-

Vali Ayvaz, "AA, objektif ve tarafsızlığıyla herkesin gönlünü kazanmış bir kuruluşumuz. Son çalışmalarından sonra sadece ulusal değil, uluslararası yayınlarda bulunması da ülkemiz ve Mardinimiz için katkıları fazla olacaktır" dedi.

Mardin'in en büyük sıkıntısının tanıtım olduğunu kaydeden Ayvaz, Mardin'in bir dünya miras şehri olduğunu, 2014 yılında UNESCO tarafından bunu teşhir ettirip dünyaya tanıtacaklarını, AA'nın yayınlarının kendilerine çok faydası olacağını bildirdi.

"Kurumlar olarak bizim basından en fazla sıkıntımız genelde haberlerin doğru ve dürüst olarak verilmemesidir" diyen Ayvaz, şöyle konuştu:

"Haberler doğru ve dürüst verilir. Fakat yorumlar muhakkak ki köşe yazarları, muhabirler istediği şekilde haber ve yorum yapabilir. Tüm isteğimiz bir yanlışlığa meydan verilmemesi için bir yorum yapılırken gerçek bilgilerin öncelikle bizlerden alınmasıdır. Bizim AA'da böyle bir sıkıntımız yok."

Ayvaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Fakat bazen bazı medya kuruluşları tarafından biraz daha kabul edilebilir olsun şekilde sansasyonele çevirme eğilimleri olduğu için arada bazı haksızlıklar olabiliyor. Dolaysıyla tek dileğimiz bir şey yazılacağı zaman bizlerden kamu kurum ve kuruluşlarından gerçek bilgilerin alınarak ondan sonra haber ve yorum yapılması. Yoksa basın özgürdür, her şeyi istediği şekilde yazabilir. Bu büronun Mardin'e hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah buradan daha büyük hizmetler verilecek, Mardin daha çok tanıtılacak, buraya yerli ve yabancı turist gelecek, Mardin'e katkısı da büyük olacaktır."

-12.12.2012'de güzel bir açılış-

Belediye Başkanı Ayanoğlu da 12.12.2012'de güzel bir açılış yaptıklarını, AA'nın çok değerli bir kurum olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Genel Müdürümüz ve AA yetkililerine teşekkür ediyorum, böyle bir ajansın ofisini Mardin'e kurdukları için. Artık Mardin'de tarihi dönüşüm projeleri gibi bütün çalışmalarımız direk uluslararası medyada da yankı bulabilecek. Sayın Öztürk, sadece Türkiye'de değil, yurt dışı çapında da Mardin'in tanıtımıyla ilgili önemli bir misyon üstleneceklerini belirtti. Bu her açısından Mardin'in geleceği ve tanıtımı için önemli bir katkı sunacaktır. Ajansın Mardinimizden sürekli pozitif, güzel mesajlar ve haberleri göndermelerini diliyorum. Zaten bunu da gösteriyor. Sayın Metropolit ve Müftümüz burada. Bizim sosyal, kültürel yapımızın, zenginliğimizin örneği bunlar zaten. İnşallah bu güzelliği bütün dünyaya AA üzerinden ulaştırırız."

Konuşmaların ardından Öztürk ve Vali Ayvaz, AA 100. yıl pastasını kesti. Açılış törenine AA Genel Müdür Yardımcısı Ebubekir Şahin, AA Türkiye Haberleri Yayın Yönetmeni Ömer Ekşi, Yurt Haberler Müdür Vekili Osman Kurt, AA Diyarbakır Bölge Müdürü Behçet Güngör ve çok sayıda davetli katıldı.

Muhabir: Nurten Aslan

Yayıncı: A. Fatih Tekcan - MARDİN

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Aa'nın Mardin Bürosu Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement