AB Fonunu En İyi Kullanan Belediye - Son Dakika
Güncel

AB Fonunu En İyi Kullanan Belediye

AB Fonunu En İyi Kullanan Belediye

AB fonlarını en iyi kullanan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından ödüllendirildi.

01.02.2013 08:48

Avrupa Birliği'nin (AB) fonlarını en iyi kullanan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından ödüllendirildi. 2004 yılından buyana özellikle tarihi ve kültürel mirasın ortaya çıkarılmasında yapılan proje ve AB fonunu en iyi şekilde değerlendiren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, çalışmasının karşılığını almaya devam ediyor.

Avrupa Birliği'nin fonlarını en iyi değerlendiren, kurumu adına pozitife dönüştürenleri ödüllendiren Avrupa Birliği Bakanlığı, Gaziantep'te sertifika ve çalıştay töreni yaptı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi AB Masa'nın da sertifika aldığı ödül töreni Tuğcan Otel'de gerçekleşti. Gaziantep'te AB fonlarını en iyi kullanan 23 kurum ve kuruluşlara sertifikaları verildi.

Törende açıklamalarda bulunan Gaziantep Vali Yardımcısı Nursal Çakıroğlu, AB'nin yerel çalışmalarının o ilin kapasitesinin artmasında önemli olduğunu söyledi.

Gaziantep'in AB hibe ve fonlarını kullanmada Türkiye genelinde 5'ci il olduğunu ifade eden Çakıroğlu, bu sıralamanın sevindirici olduğunu belirtti. Çakıroğlu, "Ortaya konulan her bir proje kentimiz için önem arz ediyor. Bu projelerin hayata geçirilmesinde AB Proje Bakanlığı, Gaziantep Valiliği ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ni katkılarından dolayı kutluyorum." dedi.

AB Bakanlığı Müsteşarı Mehmet Cengil ise, iki yıldan bu yana yerel yönetimlerle AB fonlarında çalışmalar yaptıklarını belirterek, valilik, kaymakamlık, belediyeler ve sanayi odalarının basın bürolarına seminerler ile bilgiler verdiklerini ifade etti.

AB porjelerinde iki ayrı basamakta çalışma yürüttüklerini işaret eden Cengil, birincisinde emniyet, baro, savcılık gibi kurumlarla da ortak çalışmalar yaptıklarını, ikincisinde ise mali yardımlardan nasıl yararlanabileceklerinin hesabını yaptıklarını kaydetti. Valiliklerde AB ofisleri açtıklarını, bin 200 kişiye proje hazırlama eğitimi verdiklerini dile getiren Cengil, yaklaşık 30 bin kişiye ise bu projelerle ulaştıklarını belirtti.

Avrupa Birliği Bakan Yardımcısı Dr. Alaattin Büyükkaya da, yapılan projelerin yerini bulmasının çok önemli olduğunu söyledi. Burada STK ve kamu kurumlarına büyük görevler düştüğünü ifade eden Büyükkaya, "Onaylanacak projeler yapın, onaylanmayan projelerle vakit kaybetmeyin. Bu fonları almamız lazım. Bugün AB'den 1,5 milyon Avro bedelsiz fonumuz var. Bunu iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Sadece sertifika sahibi olmanız yeterli değil. Yaptığınız projeleri yerini ve hedefini bulmalı." diye konuştu.

Tören sonrası sertifika almayı hak eden kurum ve şahıslara sertifikaları verildi.

HEYET GÜZELBEY'İ ZİYARET ETTİ

Öte yandan bir dizi gezi ve program için Gaziantep'e gelen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, Avrupa Birliği Bakan Yardımcısı Dr. Alaattin Büyükkaya ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Aşkın Aslan, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey'i makamında ziyaret etti.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, Avrupa Birliği Bakan Yardımcısı Dr. Alaattin Büyükkaya ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Aşkın Aslan'ı kapıda karşılayarak, makama geçti. Bakan yardımcıları ve Başkan Güzelbey, kısa bir sohbetin ardından ziyaretin geri kalan bölümünü, basına kapalı olarak geçirdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel AB Fonunu En İyi Kullanan Belediye - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement