AB Komisyonu'nda Yeni Görev Dağılımı - Son Dakika
Güncel

AB Komisyonu'nda Yeni Görev Dağılımı

Komiser Kristalina Georgieva’nın yeni görevi Bulgaristan’da sevinçle karşılandı.

10.09.2014 18:35

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu'nun İnsani Yardım ve Uluslararası İşbirliğinden Sorumlu Üyesi Kristalina Georgieva'nın Bütçe ve İnsan Kaynaklarından Sorumlu Komiser olarak seçilmesi, Bulgaristan'da sevinç yarattı.

Georgieva'yı tebrik eden Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev ve Başbakan Georgi Bliznaşki, Bulgaristan'ın AB'deki temsilcisinin önemli bir görev almasından dolayı duydukları memnuniyetini dile getirdiler.

Cumhurbaşkanı Plevneliev, Avrupa Komisyonu'nun bütçe ve insan kaynakları sorumluluğunun "emin ellere geçtiğini" söyledi. Plevneliev, "Köklü bir Avrupalı ve başarılı bir profesyonel olan Georgieva'ya verilen yeni görev, kendisinin sahip olduğu otorite ve tecrübesinin takdiri sayılır" dedi.

Georgieva'nın profesyonel geçmişinin anımsatan Plevneliev, AB ortamında ilk kez bu kadar yüksek bir sorumluluk öngören görevin Bulgaristan vatandaşına verildiğinin altını çizdi.

Başbakan Georgi Bliznaşki de Georgieva'yı seçildiği görevinden dolayı tebrik ederken, " Brüksel'den hayırlı haber geldi. Bu haber tüm beklentilerimizi aştı. Georgieva en önemli alanının sorumluluğunu almış bulunuyor" dedi.

Georgieva'yı "AB'nin yeni maliye bakanı" olarak nitelendiren Bliznaşki, "Georgieva'nın atanması ile gerek bir Bulgar olarak gerekse başbakan olarak gurur duyuyorum" diye konuştu.

Kristalina Georgieva, Bulgaristan Ulusal Radyosu'na (BNR) açıklamasında, "yeni görevinin Bulgaristan'ın öz güvenini artırdığını ancak komiser olarak AB'den Bulgaristan'a daha büyük bir finansman sağlayamayacağını" bildirdi.

AB'nin en yoksul üyesi olan ve siyasi krizde bulunan Bulgaristan'da 5 Ekim'de erken parlamento seçimi yapılacak.

Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev, tarafından seçimi hazırlamak üzere kurulan Bliznaşki Hükümeti 23 Temmuz'da göreve başlamıştı.

Bliznaşki, başbakan olarak ilk hedefinin, Bulgaristan adına AB'nin Dış Politika ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi olarak Georgieva'nın adaylığına destek olacağını bildirmişti. - Sofya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AB Komisyonu'nda Yeni Görev Dağılımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement