AB, Yanukoviç'in Malvarlığını Dondurdu - Son Dakika
Güncel

AB, Yanukoviç'in Malvarlığını Dondurdu

AB, Yanukoviç\'in Malvarlığını Dondurdu

Avrupa Birliği, Eski Ukrayna Devlet Başkanı Yanukoviç ve 17 yetkilinin mal varlığını dondurdu.

06.03.2014 10:09  Güncelleme: 11:39

Avrupa Birliği, Ukrayna'da devlet başkanlığı görevinden azledilen Viktor Yanukoviç ve diğer 17 yetkilinin malvarlığını, ülkede kamu kaynaklarını usulsüz kullandığı ve zimmetine geçirdiği gerekçesiyle dondurdu.

AB'den dün yapılan açıklamada, 12 ay yürürlükte kalacak yaptırımın, AB resmi gazetesinde yayımlanmasıyla yürürlüğe gireceği bildirilmişti.

BAKANLAR VE İŞ ADAMLARI DA LİSTEDE

Resmi gazetedeki listede, Yanukoviç'le birlikte işadamı olan oğlu Aleksandr Yanukoviç, dönemin Başbakanı Mikola Azarov,  İçişleri Bakanı Vitali Zaharçenko, Adalet Bakanı Olena Lukash diğer bazı bakanlar, Yanukoviç'e yakın işadamları ve bürokratlar bulunuyor.

UKRAYNA HAZİNESİNE AKTARILACAK

AB, dondurduğu malvarlıklarını Ukrayna hazinesine geri aktaracak tedbirler alacak. İsviçre ve Lihtenştayn, aynı isimlerin malvarlıklarını daha önce dondurmuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AB, Yanukoviç'in Malvarlığını Dondurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • ad: tayıbınkınıde dondurun valla 5 3 Yanıtla
  • bin klo: avrupa nin hedefi petrol kaynagina direk varmak, hep bunu hedefliyorlardi saaten, arada baska ülke olmadan petrola ulasmak, eger ukrayna yi kazanirlarsa, hemen avrupa birligine alcaklar, amerika da ukrayna da askeri üstlük istior polonya da oldugu gibi, kirim russlar icin en önemli stratejik üst ve karadenize kapi.eger ukrayna üzerinden amerika ve rus savasi cikarsa eskiden vietnam kore deki oldugu gibi.bir türk olarak türkiyenin katilmasini kesinlikle istemiorum, rusyayla olan neutral kalma anlasmasini unutmasinlar, avrupa ve amerikanin cikarlari icin türkiye asker göndercekmis, yapma yaa biz enayi miyiz.hem bizi avrupaya almayin parallel politika sürdürün, hem de bunlarin cikarlari icin asker gönderelim.bize natonun destegini gördük, 2 batalyon füze savunma sistemi, sinira okadar uzakki bi boka yaramiyor, hala jetler havalanmasi lazim.sov yapioyorlar biz türklerin yanindayiz diye, parallel politika, bize bisey olsa hic birisi yardim etmez, gezi 0 0 Yanıtla

Advertisement