AB Yüksek Temsilcisi Ashton, Mısır'ı Ziyaret Edecek - Son Dakika
Güncel

AB Yüksek Temsilcisi Ashton, Mısır'ı Ziyaret Edecek

AB Yüksek Temsilcisi Ashton, Mısır\'ı Ziyaret Edecek

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton, 3 Temmuz'daki askeri darbenin ardından Mısır'ı ikinci kez ziyaret edecek.

29.07.2013 01:15  Güncelleme: 09:14

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton, 3 Temmuz'daki askeri darbenin ardından Mısır'ı ikinci kez ziyaret edecek.

Ashton, yazılı açıklamasında, taraflardan gelen talep üzerine gerçekleştireceği ziyarette geçici Cumhurbaşkanı Adli Mansur ve uluslararası ilişkilerden sorumlu Yardımcısı Muhammed el Baradey, Savunma Bakanı Abdulfettah el-Sisi, geçici hükümetin diğer bazı üyeleri, Hürriyet ve Adalet Partisi yöneticileri dahil siyasi güçler ve sivil toplum temsilcileriyle bir araya geleceğini duyurdu.

Catherine Ashton, "Müslüman Kardeşler dahil her siyasi gurubun dahil edileceği bütünüyle kapsayıcı geçiş süreci olması gerektiği yönündeki mesajımızı pekiştirecek şekilde tüm taraflarla konuşmak için Mısır'a gidiyorum. Bu süreç mümkün olan en kısa sürede anayasal düzene, serbest ve adil seçimlere ve sivillerin önderliğindeki hükümete götürülmelidir" ifadesini kullandı.

Ashton, Mısır'da can kayıplarından derin esef duyduğunu belirterek, şiddetin sona ermesi çağrısında bulundu.

AB Yüksek Temsilcisi Ashton, darbenin ardından 17 Temmuz'da gerçekleştirdiği ilk Kahire ziyaretinde geniş kapsamlı temaslarda bulunmuş ve Mısır'ın demokratik yollarla seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin serbest bırakılmasını talep etmişti. - Brüksel

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AB Yüksek Temsilcisi Ashton, Mısır'ı Ziyaret Edecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement