ABD'de Polisin Aa Muhabirini Gözaltına Alması - Son Dakika
Güncel

ABD'de Polisin Aa Muhabirini Gözaltına Alması

AK Parti Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı Şener: "AA muhabiri Bilgin Şaşmaz'ın görevi başında polis tarafından gözaltına alınıp, ölümle tehdit edilip, darp edilmesi basın özgürlüğü ile bağdaşmamaktadır"

21.08.2014 15:08

AK Parti Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı İhsan Şener, Anadolu Ajansı (AA) muhabiri Bilgin Şaşmaz'a yapılan uygulamanın basın özgürlüğü ile bağdaşmadığını bildirdi.

Şener, yaptığı yazılı açıklamada, ABD'de polis tarafından siyahi bir gencin öldürülmesi ve AA muhabiri Bilgin Şaşmaz'ın, buna ilişkin olayları takibi sırasında gözaltına alınmasını değerlendirdi.

Şener, ABD Ferguson'da olayları takip eden AA muhabiri Bilgin Şaşmaz'ın görevi başında polis tarafından gözaltına alınıp, ölümle tehdit edilip, darp edilmesinin basın özgürlüğü ile bağdaşmadığını belirtti.

Şaşmaz'ın, insan haklarına aykırı, hukuk kuralları ile bağdaşmayan bir uygulama ile karşılaştığını kaydeden Şener, "Şaşmaz'ın ve diğer basın mensuplarının görevlerini engelsiz bir şekilde yapması için ABD makamlarının daha hassas olmalarını bekliyoruz. Darbedilen Bilgin Şaşmaz'a ve Anadolu Ajansı çalışanlarına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz" ifadesini kullandı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ABD'de Polisin Aa Muhabirini Gözaltına Alması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement