ABD'den Kosova'ya Sağlık Yardımı - Son Dakika
Güncel

ABD'den Kosova'ya Sağlık Yardımı

ABD'nin Priştine Büyükelçiliği, maddi sıkıntı yaşayan Priştine Devlet Hastanesi'ne 2 milyon dolar yardım etti.

10.01.2013 14:42

ABD'nin Priştine Büyükelçiliği, maddi sıkıntı yaşayan Priştine Devlet Hastanesi'ne 2 milyon dolar yardım etti.

ABD'nin Priştine Büyükelçiliği tarafından Priştine Devlet Hastanesi'nin onarım ve yenileme çalışmalarına katkı amacıyla kampanya başlatıldı. Kapmanya çerçevesinde toplanan paranın 1 milyon dolarlık kısmı bugün hastane yetkililerine teslim edildi.

ABD'nin Priştine Büyükelçisi Tracey Ann Jacobson, Sağlık Bakanlığı bünyesindeki hastanenin Bulaşıcı Hastalıklar Servisi'ne 1 milyon dolarlık yardım yaptıklarını, Kosova'daki ABD Büyükelçiliği'nin bu tür yardımlarına devam edeceğini söyledi.

Maddi sorun yaşayan hastanenin Bulaşıcı Hastalıklar bölümünü gördüğü anda çok üzüldüğünü ifade eden Jacobson, elçilik olarak yardım kampanyası düzenlediklerini, ülkedeki ABD'li askerler ve Kosova'da çalışan ABD vatandaşlarından yardım topladıklarını anlattı. Jacobson, "ABD'den getirdiğimiz mimarlar ve teknik cihazlarla bu bölümü yeniledik. Şu anda diğer bölümlerdeki eksiklikleri tespit ediyoruz. Umuyorum ki o bölümlere de yardımcı olabileceğiz" diye konuştu.

Büyükelçi Jacobson, kampanyada toplanan paranın 1 milyon dolarlık diğer kısımının da hastanenin Nöroloji Servisi'nin ihtiyaçları için kullanılacağını belirtti.

Kosova Sağlık Bakanı Ferid Agani de böyle bir maddi yardıma çok ihtiyaçları olduğunu, her zaman olduğu gibi ABD'nin kendilerini bu konuda yalnız bırakmadığını ve yanlarında olduğunu söyledi.

Büyükelçi Jacobson, söz konusu hastaneye ilaç yardımı sözü de verdi.

Muhabir: Arben Raşit - Kayhan Gül

Yayıncı: Serkan Fidan - PRİŞTİNE

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ABD'den Kosova'ya Sağlık Yardımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement