ABD Dışişleri Bakanı Kerry'nin Ortadoğu ve Asya Turu - Son Dakika
Güncel

ABD Dışişleri Bakanı Kerry'nin Ortadoğu ve Asya Turu

ABD Dışişleri Bakanı Kerry\'nin Ortadoğu ve Asya Turu

Kerry, 11 18 Aralık tarihleri arasında İsrail, Filistin, Vietnam ve Filipinliler’i ziyaret edecek

10.12.2013 01:04

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, 11-18 Aralık tarihleri arasında İsrail, Filistin, Vietnam ve Filipinler'i ziyaret edecek.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Kudüs'te İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile bir araya gelecek olan Kerry'nin, İran ve Filistin ile yürütülen müzakereler de dahil birçok konuyu ele alacağı belirtildi. Kudüs'ten Ramallah'a geçecek Kerry, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile de müzakerelerin son durumunun yanı sıra çok sayıda konuda görüşme yapacak.

John Kerry, daha sonra göreve geldiğinden bu yana Asya'ya dördüncü ziyaretini gerçekleştirecek. Vietnam ziyaretinin, iki ülkenin ilişkilerindeki dramatik dönüşümü ve birçok alanda artan ortaklığı vurguladığı belirtilen açıklamada, Kerry'nin Ho Chi Minh ile Mekong Delta'yı zirayet edeceği bilgisi verildi. Başkent Hanoi'de Vietnamlı liderlerle bir araya gelecek olan Kerry, iki ülke ilişkilerinin yanı sıra bölgesel konuları da ele alacak.

Kerry'nin ziyaretindeki son durak ise Filipinler olacak. Kerry, Manila'da bu ülkenin üst düzey yetkilileriyle bir araya gelecek. ABD Dışişleri Bakanı Kerry, ayrıca Haiyan tayfunun vurduğu Tacloban'ı da ziyaret ederek ABD'nin yardımlarını ele alacak.

Bu arada Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, günlük basın brifinginde, Kerry'nin, Saban Forumu nedeniyle başkent Washington'da bulunan Filistinli Başmüzakereci Saab Erakat ve İsrail'in Adalet Bakanı Tzipi Livni ile bakanlıkta görüştüğü bilgisini verdi. Psaki, Kerry'nin muhataplarıyla müzakerelerdeki son gelişmeleri ele aldığını belirtti.

Kerry'nin dün de İsrailli mevkidaşı Avigdor Lieberman ile çalışma kahvaltısında bir araya geldiğini kaydeden Psaki, Kerry'nin Lieberman ile Filistin-İsrail müzakerelerinin yanı sıra İran konularının da aralarında bulunduğu bazı konuları görüştüğünü ifade etti. - Washington DC

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ABD Dışişleri Bakanı Kerry'nin Ortadoğu ve Asya Turu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement