ABD, Vize Açıklamasında Geri Adım Attı: İki Taraf da Doğru İşler Yaptı - Son Dakika
Güncel

ABD, Vize Açıklamasında Geri Adım Attı: İki Taraf da Doğru İşler Yaptı

Vize yasağını kaldırdıktan sonra "Türkiye garanti verdi" diyen ve bu açıklaması jet hızıyla yalanlanan ABD, yeni bir açıklama yaparak geri adım attı. ABD bu kez "İki taraf da doğru adımlar attı" dedi.

08.11.2017 00:01  Güncelleme: 00:13

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, günlük basın toplantısında vize krizinin aşılmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

"TÜRKİYE GARANTİ VERDİ" DEMİŞTİ

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği, vize yasağını sınırlı olarak kaldırdıktan sonra yaptığı açıklamada "Konsolosluk çalışanlarımızın gözaltına alınmadan önce haber verileceği konusunda Türkiye'den garanti aldık" demişti.

Bu sözler önce ABD'nin Washington büyükelçisi tarafından, daha sonra da ABD seyahati öncesi Başbakan Yıldırım tarafından yalanlanmış ve Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğu hatırlatılmıştı.

ABD GERİ ADIM ATTI

Bu açıklamaların ardından, ABD'den geri adım niteliğinde bir açıklama geldi.

Heather Nauert, Türk vatandaşlarına uygulanan vize yasağının kısmi olarak kaldırılmasıyla ilgili "Sınırlı vize randevusu veriliyor. Randevuları öncelik sırasına koyuyoruz" diyerek krizin kısmen aşıldığını doğruladı.

"ATILAN ADIMLAR POZİTİF"

Ancak Heather Nauert, vize krizinin nasıl aşıldığıyla ilgili "İki taraf da doğru adımlar attı. Atılan adım doğru ve pozitiftir" dedi.




ABD, Vize Açıklamasında Geri Adım Attı: İki Taraf da Doğru İşler Yaptı

Son Dakika Güncel ABD, Vize Açıklamasında Geri Adım Attı: İki Taraf da Doğru İşler Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement