ABD, İsrail'in Refah'a yönelik kara saldırısı endişelerini yineledi - Son Dakika
Güncel

ABD, İsrail'in Refah'a yönelik kara saldırısı endişelerini yineledi

ABD, İsrail\'in Refah\'a yönelik kara saldırısı endişelerini yineledi

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, İsrailli mevkidaşı ile yaptığı görüşmede, İsrail'in Refah'a yönelik kapsamlı bir kara saldırısı konusundaki ciddi endişelerini tekrar dile getirdi. Sullivan, Hamas saldırılarını unutmadıklarını ve İsrail'e verdikleri desteğin sarsılmaz olduğunu belirtti. İsrail Ulusal Güvenlik Danışmanı Hanegbi ise ABD'nin endişelerini dikkate aldıklarını ifade etti.

13.05.2024 06:11

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, İsrailli mevkidaşı ile yaptığı görüşmede ABD olarak İsrail'in Refah'a yönelik kapsamlı bir kara saldırısı konusundaki ciddi endişelerini yineledi.

Beyaz Saraydan yapılan yazılı açıklamaya göre, Sullivan, İsrailli mevkidaşı Tzachi Hanegbi ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Sullivan ile Hanegbi, hem Gazze'deki son durumu hem de Refah'a yönelik İsrail tehdidini ele aldı.

Sullivan, 7 Ekim'deki Hamas saldırılarını unutmadıklarını ve Hamas'la mücadelesinde İsrail'e verdikleri desteğin sarsılmaz olduğunu bir kez daha dile getirdi.

Görüşmede Sullivan, ABD Başkanı Joe Biden'ın, İsrail'in Refah'a yönelik kapsamlı bir kara saldırısına karşı olduğu yönündeki yaklaşımının altını çizdi ve bu konudaki endişelerini İsrail tarafına ilettiklerini belirtti.

Açıklamaya göre, İsrail Ulusal Güvenlik Danışmanı Hanegbi ise ABD'nin bu konudaki endişelerini ve mesajlarını dikkate aldıklarını söyledi.

Sullivan ayrıca, Gazze'deki Hamas mensuplarının sivillere zarar verilmeden hedef alınması hususunda "alternatif yöntemler" konusundaki görüşlerini de İsrail tarafına iletti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ABD, İsrail'in Refah'a yönelik kara saldırısı endişelerini yineledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement