ABD Uçak Gemisinin Antalya Açıklarına Demirlemesi - Son Dakika
Güncel

ABD Uçak Gemisinin Antalya Açıklarına Demirlemesi

ABD Uçak Gemisinin Antalya Açıklarına Demirlemesi

(TGB) Antalya İl Başkanı Murathan Demirkıran, "Çuval geçirme eylemlerimiz sürecek" dedi.

18.07.2012 17:04

ABD uçak gemisinin Antalya'ya gelişin protesto etmek isterken gözaltına alınanlar arasında yer alan Türkiye Gençlik Birliği

(TGB) Antalya İl Başkanı Murathan Demirkıran, "Çuval geçirme eylemlerimiz sürecek" dedi.

ABD uçak gemisi USS Abraham Lincoln'ün Antalya Limanı'na demirlemesini protesto etmek için ABD askerlerine çuval girişiminde bulunan ve bu sırada gözaltına alınan TGB Antalya İl Başkanı Murathan Demirkıran, kendisiyle beraber gözaltına alınan arkadaşları Kadir Arıkan, Gözde Topraklar ve Toygar Ateş'in de katılımıyla basın toplantısı düzenledi.

Dün saat 18.30 sıralarında Cumhuriyet Meydanı'nda gördükleri 2 kişiyi takip ettiklerini anlatan Demirkıran, bu kişilerin Amerikan askeri olduğunu netleştirdikten sonra başlarına çuval geçirme girişiminde bulunduklarını belirtti. Bu sırada emniyet ekiplerinin kendilerine müdahale ettiğini söyleyen Demirkıran, kendisi ve 6 TGB üyesinin gözaltına alındığını kaydetti. Sorgularının ardından serbest bırakıldıklarını hatırlatan Demirkıran, Amerikan askerlerinin Irak ve Afganistan'da Müslümanları katlettiği ve camileri bombaladığını, Türk askerinin başına da Kuzey Irak'ta çuval geçirdiği belirterek eylemi bu nedenle yaptıklarını vurguladı.

Amerikan askerlerinin Türk topraklarında rahatça gezmelerine izin vermeyeceklerini dile getiren Demirkıran, "Çuval geçirme eylemlerimiz sürecek. Gördüğümüz yer de Amerikan askerlerine çuval geçireceğiz." diye konuştu.

Öte yandan Amerikan askerlerinin kent merkezindeki gezilerini bugün de sürdü. Özellikle tarihi Kaleiçi ve Cumhuriyet Meydanı'nda gezinti yapan Amerikan askerleri, bol bol hatıra fotoğrafı çekti. Bazı Rus turistlerin de Amerikan askerleriyle hatıra fotoğrafı çektirdiği görüldü.

Muhabir: Süleyman Elçin/ Güç Gönel

Yayıncı: Tuncer Çetinkaya - ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ABD Uçak Gemisinin Antalya Açıklarına Demirlemesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement