Abdulkadir Çat Çanakkale Zaferinin 99. Yıl Dönümünü Mesajla Kutladı - Son Dakika
Güncel

Abdulkadir Çat Çanakkale Zaferinin 99. Yıl Dönümünü Mesajla Kutladı

Abdulkadir Çat Çanakkale Zaferinin 99. Yıl Dönümünü Mesajla Kutladı

Seydişehir Belediye Başkanı Abdulkadir Çat,18 Mart Çanakkale Deniz Zaferinin 99. yıl dönümü dolayısı ile bir mesaj yayınladı.

18.03.2014 12:15

Dünya tarihinde önemli bir dönüm noktası ve Türk Ulusunun yazdığı bir kahramanlık destanı olan Çanakkale Deniz Zaferi'nin 99. yıl dönümünü büyük bir gururla kutladıklarını kaydeden Başkan Çat,"Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü" olarak kutlanan bu günün tarih sahnesinden silinmek isteyen bir milletin var oluş destanı ,düşmanın gücü karşısında Türk'ün tarihi direnişinin ve mücadele azminin simgesi olduğunu belirtti.

Belediye Başkanı Abdulkadir Çat mesajının devamında şu ifadelere yer verdi:"Çanakkale Zaferi, Mustafa Kemal adıyla birlikte Türklerin yurtseverliğini, kahramanlığını direnişini destanlaştıran bir abide olarak tarihe geçmiştir. Bu destansı zaferin temelinde güçlü bir inanç, büyük bir vatan aşkı ve özgürlük tutkusu vardır. Millet olarak yokluklar içindeyken bile 'Çanakkale Geçilmez' dedirten sağlam bir inancın, sarsılmaz bir ruhun mirasçılarıyız. Başka milletlerin, müdafaadan ümidi kestiği anda,Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Emin olunuz ki, Çanakkale Savaşlarını kazanan bu yüksek ruhtur' dediği bu ruhu taşıyan canı pahasına, sonraki nesillerin bağımsız ve namusuyla bir bütün yaşaması için kendilerini mermi sağanağının içine atan Anadolu yiğitleri aziz şehitlerimizin evlatlarıyız.

Şanlı tarihi kahramanlık destanıyla dolu Aziz Türk Milletinin, ayrışma ve farklılaşma tuzaklarına düşmeden, dünün muhteşem mücadelelerine sahip çıkacağına olan inancımız tamdır. Asla unutulmamalıdır ki Milletimiz, mukaddes vatanımızın korunması için canlarını ortaya koyan şehitlerini ve gazilerini hiçbir zaman unutmayacak, onların bıraktıkları kutsal mirasa, vatanımıza ve bayrağımıza onurla sahip çıkacaktır.

Yüce Türk Milletinin vatanının, hürriyetini ve istiklalini emsalsiz cesaret ve fedakarlıklarla bayrağımızın dalgalanması için birlik, beraberlik ve bütünlük içinde verdiği mücadeleyi idrak etmek, gelecek nesillere bu bilinci aktarmanın sorumluluğu, bu güzel vatanı bizlere emanet eden atalarımıza karşı minnet duygularımızın bir ifadesi ile Seydişehir Belediyesi olarak lise son sınıfta okuyan 3500 öğrencimizi Çanakkale'ye göndermenin mutluluğunu yaşıyoruz.

Bu inançla Çanakkale Zaferi'nin 99.yıl dönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitler Günü'nde bu toprakları bize mukaddes bir vatan kılan şehitlerimizi, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün kahramanlarımızı minnet ve şükranla anıyor; Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Abdulkadir Çat Çanakkale Zaferinin 99. Yıl Dönümünü Mesajla Kutladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement