Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi, İlahiyat/Arapça önlisans programı, Uluslararası İlişkiler/İngilizce lisans programı ve İşletme/İngilizce lisans programı ile yabancı dilde eğitim vermeye başladı. Programa ÖSYS ile yerleşen yeni kayıt yaptıracak öğrencilerin yanı sıra İkinci Üniversite programı aracılığıyla da kayıt yaptırmak mümkün. Yükseköğretim kurumlarının herhangi bir lisans bölüm/programından mezun olan veya okuyan öğrenciler okudukları veya mezun oldukları bölümlerden/programlardan aynı alanda olmamak üzere kayıt yaptırabilecek. 5-18 Eylül tarihleri arasında kayıt yaptırılacak İkinci Üniversite programı hakkında daha detaylı bilgiye http://ikinciuniversite.anadolu.edu.tr adresinden ulaşılabilecek.
Yabancı dilde eğitim verilecek programlara kayıt yaptıracak öğrencilerin ön koşul olarak, Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan yabancı dil sınavlarından en az 60 puan ya da ÖSYM tarafından eşdeğerliği kabul edilen uluslararası yabancı dil sınavlarından veya Yükseköğretim Kurulu tarafından yapılan YÖKDİL sınavından bu puanın eşdeğeri bir puana sahip olması gerekiyor.
AÇIKÖĞRETİM SİSTEMİNDE YABANCI DİLDE EĞİTİM VERİLEN BÖLÜMLER
İşletme (İngilizce) Lisans Programı: Derslerinin içeriği, öğrencilerin teorik ve uygulamalı işletmecilik bilgisi elde edebilmelerine, işletme problemlerini çözümleyebilmelerine ve analitik düşünmelerine olanak sağlayacak şekilde oluşturuldu. Öğrencilerin geleceğin girişimcileri olarak yetiştirilmesi işletme programının amaçları arasında yer alıyor.
Uluslararası İlişkiler (İngilizce) Lisans Programı: Bölümün amacı mezunlarının alanla ilgili kavramsal ve kuramsal bilgileri, küreselleşmenin ve uluslararası ilişkilerin karmaşık dinamiklerini dikkate alarak, çok boyutlu değerlendirme yeterliliğine sahip olmalarıdır. Bu bölümde, diplomatik hizmet kurumlarında, uluslararası organizasyonlarda, sivil toplum kuruluşlarında, çokuluslu şirketlerde ve kamu kurumlarının uluslararası birimlerinde görev yapabilmek için gerekli donanımı sağlayacak bir öğretim programı sunuluyor. Öğrencilerin uluslararası ilişkileri anlayabilen, açıklayabilen ve yorum yapabilen, en az bir yabancı dili iyi bilen, analitik düşünebilen, yaşam boyu öğrenme bilincine sahip bireyler olarak yetiştirilmesi hedefleniyor. İlahiyat (Arapça) Önlisans Programı: Lise mezuniyeti, yaşı ve mesleği ne olursa olsun herkese açık, büyük toplum kesimlerini doğru dini bilgiyle buluşturmayı amaçlayan bir programdır. İlahiyat Önlisans Programı laik, demokratik ve sosyal hukuk devleti anlayışı içinde ve çağdaş eğitim olanaklarıyla kişilerin ilahiyat alanındaki bilgilerini artırmayı amaçlıyor.
(İHA)
Son Dakika › Güncel › Açıköğretimde Bir İlk - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?