'Aciz Ve Sorumsuz' Murdoch! - Son Dakika
Güncel

'Aciz Ve Sorumsuz' Murdoch!

\'Aciz Ve Sorumsuz\' Murdoch!

News of the World gazetesinin sahibi Rupert Murdoch'a saldırı böyle görüntülendi.

20.07.2011 04:51  Güncelleme: 08:47

 İngiltere'yi sarsan telekulak skandalında adı geçen medya patronu Rupert Murdoch ve oğlu James Murdoch, İngiliz Parlamentosu'nda ifade verdi.

Telekulak kurbanlarından özür dileyen ve 'hayatımın en aciz günü' diyen Murdoch, "Bu fiyaskodan sorumlu musunuz?" sorusuna 'hayır' yanıtını verdi ve "Benim güvendiğim ya da belki onların güvendiği insanlar sorumlu" dedi.

Medya patronu, kaybolduktan altı ay sonra cesedi bulunan 13 yaşındaki Milly Dowler'ın da telefonunun dinlendiğini öğrendiğinde "şoke olduğunu, dehşete düştüğünü ve utandığını" söyledi.

80 yaşındaki medya patronu Rupert Murdoch ve sahibi olduğu "News Corporation" şirketinin İngiltere ayağının sorumlusu ve yönetim kurulu başkanı oğlu James Murdoch, İngiliz Parlamentosunun Kültür, Medya ve Spor Komisyonu üyelerinin skandala ilişkin sorularını yanıtladı.

KURBANLARDAN ÖZÜR DİLEDİ

Rupert Murdoch, oğlu James Murdoch ve Rebekah Brooksm

Medya patronu, komisyon soruşturmasının sonunda okuduğu açıklamasında ise, "Olanlardan dolayı üzgünüz. Tüm kurbanlardan özür diliyoruz. Ancak olanları geri alamayız ve özür dilemek yeterli değil, her şey yoluna sokulmalı" dedi.

OĞLU DA İFADE VERDİ

Rupert Murdoch'ın oğlu James Murdoch ise, telekulak skandalının mağdurlarından özür diledi ve bundan büyük pişmanlık duyduklarını ifade etti.

Yaşananların "News Corporation" şirketinin takip etmeye çalıştığı standartlara yakışmadığını kaydeden James Murdoch, skandal iddialarının ardından şirketin süratle elinden geleni yaptığını söyledi.

James Murdoch, News of the World gazetesinin eski muhabirlerinin davranışlarının gazeteyi "lekelediğini" ifade etti. Murdoch, gazeteyle ilgili yasa dışı telefon dinleme olayının "yanlış" olduğunu kaydederek, sorumluluğu kabul ettiklerini ve tazminat ödeyeceklerini söyledi.

James Murdoch ayrıca, gazetenin üst düzey çalışanlarının yasa dışı telefon dinlendiğini bildiklerine dair hiçbir kanıt olmadığını savundu. Murdoch, News of the World'ün kapatılmasının ardından yeni bir pazar gazetesi açmayı şimdilik düşünmediklerini de sözlerine ekledi.

SALDIRI TEŞEBBÜSÜ

Murdoch'lar komisyonda ifade verirken, bir protestocunun içinde beyaz köpüğün bulunduğu bir tabakla Rupert Murdoch'a yöneldiği görüldü. Rupert Murdoch'ın arkasında oturan eşi Wendi Deng, protestocuya tokat atarak müdahale etti ve polis protestocuyu odadan çıkararak, gözaltına aldı.

Murdoch olayda yaralanmazken, yaklaşık 15 dakika ara verilen komisyon soruşturmasına devam edildi. Komisyon soruşturması yeniden başladığında Rupert Murdoch'ın olayda kirlenen ceketini çıkardığı görüldü.

PROTESTOLAR BİTMEK BİLMEDİ

İngiltere'de telekulak skandalı nedeniyle kapatılan News of the World gazetesinin sahibi Rupert Murdoch, başkent Londra'da kalabalık bir grup tarafından protesto edildi. Murdoch'un makam şoförü gazetecilerken kaçarken kırmızı ışıkta geçti.

Westminister'daki parlamento binası önünde öğlen saatlerinde toplanan ve aralarında özelleştirme karşıtı 'Direniş Koalisyonu' üyelerinin de bulunduğu grup, telekulak skandalını soruşturan komisyona ifade veren kapatılan 'News of the World' gazetesinin sahibi Rupert Murdoch ve Başbakan David Cameron karşıtı gösteri düzenledi.

"O PARLAMENTO KİRLENDİ!"

"Murdockh içeri, öğrenciler dışarı", 'Cameron istifa", 'Temiz parlamento istiyoruz", "Rüşvetçi polisleri hapse at, öğrencileri değil", "Temiz medya" "Murdockh'un Şeytan imparatorluğunu ez" yazılı dövizler taşıyan grup, haftalardır ülke gündemi yoğun bir şekilde meşgul eden telekulak skandalından Başbakan David Cameron'u sorumlu tuttu.

MURDOCH'A TRAŞ KÖPÜKLÜ SALDIRI

Dünyanın en büyün medya patronlarından biri olan Rupert Murdoch ve sahibi olduğu "News Corporation" şirketinin İngiltere ayağının sorumlusu ve Yönetim Kurulu Başkanı oğlu James Murdoch, Parlamentonun Kültür, Medya ve Spor Komisyonu üyelerinin skandala ilişkin sorularını yanıtladı.

Yaklaşık 3 saat süren ve farklı siyasi partilerin milletvekillerinden oluşan komisyonun toplantısında Rupert Murdoch, "hayatının ve kariyerinin en aciz gününü yaşadığını" söyledi.

Murdoch'lar komisyonda ifade verirken, bir protestocunun içinde beyaz köpüğün bulunduğu bir tabakla Rupert Murdoch'a yöneldi. Rupert Murdoch'ın arkasında oturan eşi Wendi Deng, protestocuya tokat atarak müdahale etti . Polis, dinleyiciler arasına sızmayı başaran protestocuyu odadan çıkararak, gözaltına aldı.

Murdoch, parlamentodaki ifadesinin ardından makam aracına binerek protestoculardan hızla uzaklaşmaya başardı, ancak gazetecileri atlatmayı başaramadı.

Ünlü işadamının makam şoförü, kırmızı ışıkta otomobilin etrafını saran gazetecilerden atlatmak için her kırmızı ışıkta geçti, ancak yine de başaramadı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'Aciz Ve Sorumsuz' Murdoch! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement