Adalet Bakanı Ergin, Bosna Hersek'te - Son Dakika
Güncel

Adalet Bakanı Ergin, Bosna Hersek'te

Adalet Bakanı Ergin, Bosna Hersek\'te

Ergin, TİKA'nın desteğiyle açılan başkent Saraybosna'daki Srebrenitsa Anma Galerisi'ni ziyaret etti

28.11.2013 15:15

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Bosna Hersek'teki temasları çerçevesinde, başkent Saraybosna'da, 11 Temmuz 1995 tarihinde 8 binin üzerinde Boşnak erkeğin katledildiği Srebrenitsa soykırımının unutulmaması için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı'nın (TİKA) desteğiyle açılan Srebrenitsa Anma Galerisi'ni gezdi.

Ergin, fotoğraf sanatçısı Tarık Samarah'ın Bosna savaşı sırasında ve savaştan sonra Srebrenitsa'da çektiği çok sayıda fotoğrafın yer aldığı Srebrenitsa Anma Galerisi hakkında TİKA Saraybosna Koordinatörü Zülküf Oruç'tan bilgi aldı.

TİKA Saraybosna Koordinatörü Oruç, daha sonra TİKA'nın Bosna Hersek genelinde yürüttüğü faaliyetler ve uyguladığı projeler hakkında Adalet Bakanı Ergin'e sunum yaptı.

Ergin daha sonra, Saraybosna'daki tarihi Başçarşı ve Ferhadiye Caddesi'ni gezdi.

Ergin ayrıca, Saraybosna'daki temasları kapsamında Bosna Hersek Mahkemesi Başkanı Mecida Kreso ile bir araya geldi. Bosna Hersek Mahkemesi'nde yapılan görüşme, basına kapalı olarak gerçekleşti.

Adalet Bakanı Ergin'e, ziyaretleri esnasında Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Ahmet Yıldız da eşlik etti. - Federation of Bosnia and Herzegovina

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Adalet Bakanı Ergin, Bosna Hersek'te - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement