Adana Ali Utku'nun Kalbi 2 Yaşındaki Çocukta Atacak "Minik Ali Yaşam Savaşını Kaybetti, Babası... - Son Dakika
Güncel

Adana Ali Utku'nun Kalbi 2 Yaşındaki Çocukta Atacak "Minik Ali Yaşam Savaşını Kaybetti, Babası...

Adana Ali Utku\'nun Kalbi 2 Yaşındaki Çocukta Atacak "Minik Ali Yaşam Savaşını Kaybetti, Babası...

Beyin ölümü gerçekleşen Ali Utku Yücel'in bağışlanan kalp, karaciğer ve böbreği üniversite hastanelerinde tedavi gören üç kişiye yaşam umudu oldu.

28.02.2013 19:12

Beyin ölümü gerçekleşen Ali Utku Yücel'in bağışlanan kalp, karaciğer ve böbreği üniversite hastanelerinde tedavi gören üç kişiye yaşam umudu oldu. Adana Organ Nakli Bölge Koordinasyon Merkezi'nde görevli doktorlar, Ali Utku ile dokuları uyuşan Adana'da iki, İzmir'de bir hasta olduğunu belirledi. Bunun üzerine organları alacak doktorlar, akşam saatlerinde Acıbadem Adana Hastanesi'ne gelip, operasyonu gerçekleştirdi. Minik Ali Utku'nun kalbi İzmir Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi gören kimliği açıklanmayan 2 yaşında çocuğa nakledilmek üzere alındı. Bağışlanan karaciğerin Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'ndeki hastaya, böbreklerin ise Başkent Üniversitesi Adana Yüreğir Hastanesi'ndeki hastaya nakledileceği belirtildi. Acıbadem Adana Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Bülent Soyupak, organ nakillerine gerçekleştirmek için gelen doktorların zamanla yarışacağını, hem organ bekleyen hastalar hem de meslektaşları için zorlu bir gece olacağını söyledi.

Ali Utku'nun cenazesi yarın Buruk Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Adana Ali Utku'nun Kalbi 2 Yaşındaki Çocukta Atacak 'Minik Ali Yaşam Savaşını Kaybetti, Babası... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement